Sport

Tadej Pogacar styrer mot ny Tour de France-tittel

Tadej Pogacar unngikk uhell og sikret langt på vei nok en sammenlagtseier i Tour de France etter 8.-plassen på lørdagens tempoetappe.

Den temposterke sloveneren holdt ikke tritt med belgiske Wout Van Aerts kanontid på 35.53 minutter, men kunne uansett juble i målområdet i Saint-Émilion.

Nå er det kun sykdom, alvorlige velt eller andre uforutsette hendelser som kan stoppe 22-åringen fra å vinne Tour de France to sesonger på rad.

Pogacar har hatt kontroll på den gule ledertrøya siden etappe nummer åtte. Han har lekt seg med konkurrentene på de tøffeste etappene i fjellene. Før lørdagens etappe ledet han med 5.45 minutter på dansken Jonas Vingegaard.

Kasper Asgreen fra Danmark var lenge i føringen på lørdagens tempo, men Van Aert tok etter hvert over ledelsen. Ingen klarte å overgå belgieren. Pogacar var i mål 57 sekunder bak vinnertiden.

Den siste etappen går søndag og avsluttes på Champs-Élysées i Paris. Der vil Mark Cavendish spurte for sin 35. etappeseier, som vil gjøre briten til Tour de Frances mestvinnende etapperytter.

Mer fra Dagsavisen