trikkeligaen

Celin Bizet Ildhusøy klar for PSG

Mye har tydet på at Celin Bizet Ildhusøy kom til å forlate Vålerenga til fordel for Paris Saint-Germain i sommer. Fredag ble overgangen offisiell.

Det som har vært en dårlig skjult hemmelighet en stund er nå bekreftet. Celin Bizet Ildhusøy går fra VIF til PSG.

Den franske storklubben bekrefter signeringen på sine nettsider. Ildhusøy har skrevet under en avtale som varer fram til 30. juni 2024.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden jeg har hatt i Vålerenga siden 2017. Jeg har vært heldig som har fått vært en del av Norges beste fotballmiljø med fine folk, gode medspillere og et godt støtteapparat. Nå var tiden inne for noe nytt og jeg gleder meg til å sloss om en plass hos PSG, sier Ildhusøy til VIFs hjemmesider.

Både TV 2 og Nettavisen erfarte onsdag kveld at Ildhusøy ville ende opp i PSG. Laget har en stund jaktet på stjerneskuddet.

– Det er vel slik at vi gjerne skulle hatt med Celin ut sesongen, men vi er selvsagt glade på hennes vegne og ikke minst for å se at vi nå har solgt en spiller til et av verdens beste fotballag, forteller sportssjef Eli Landsem.

Onsdag kveld spilte 19-åringen sin siste kamp for Vålerenga, da hun reddet ett poeng for klubben med en merkverdig utligning like før slutt. Med elleve minutter igjen av kampen mot LSK Kvinner smalt Emilie Woldviks klarering i hodet til Ildhusøy og videre i mål. Kampen endte 1-1

Noen timer etter kampslutt takket hun Vålerenga for alt Oslo-klubben har gitt henne.

«Det har vært en utrolig fin reise fra 2017 med juniorlaget til i dag med mål i min siste kamp for Vålerenga. Jeg er veldig takknemlig og heldig som har vært i Norges beste fotballmiljø», skrev Ildhusøy på Instagram.

Stortalentet står med flere aldersbestemte landskamper for Norge. I fjor høst var hun med i troppen til A-landslaget for første gang, men var ubenyttet reserve i 1-0-seieren over Wales i EM-kvalifiseringen.