Ingebrigtsen-rival til OL likevel: – Jeg lover medalje

Timothy Cheruiyot blir en del av Kenya-troppen i OL. Verdens beste løper på 1500 meter fikk billetten etter at landets friidrettsforbund gjorde helomvending.

Opprinnelig var ikke Cheruiyot blant Kenyas utpekte OL-utøvere. Onsdag kom kontrabeskjeden.

– Jeg ser fram til å slutte meg til det kenyanske laget. Jeg er i bedre form enn jeg var i uttakskvalifiseringen, og jeg lover å levere medalje for Kenya i Tokyo, sier 25-åringen.

Cheruiyot kom opprinnelig på fjerdeplass i det kenyanske OL-uttaket. Der ble Kamar Etyang nummer to, men tenåringen ble vraket da det ble klart at han ikke hadde fulgt friidrettens antidopingbestemmelser. Etyang hadde ikke avgitt tre dopingtester utenfor konkurranse de siste ti månedene.

Tidligere i måneden vant Cheruiyot 1500-meteren i Diamond League både i Stockholm og Monaco. Han har slått Jakob Ingebrigtsen i tolv av tolv løp der begge har stilt til start, og det gjør ham til en naturlig gullfavoritt i Tokyo.

Kenya vant sist 1500-meteren i OL i 2008. Asbel Kiprop ble kåret til vinner etter at Rashid Ramzi fra Bahrain ble disket for doping.