trikkeligaen

Reddet VIF i derbyet: – Vi pisser på LSK

Det tok kun åtte minutter før Aron Dønnum scoret etter å ha vært ute av VIF-laget i fire kamper. Stjernespilleren bidro sterkt til hjemmelagets opphenting av 0-2 mot erkerival Lillestrøm søndag.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga-spillerne var tydelig frustrerte og misfornøyd etter å kun ha fått med seg ett poeng i derbyet mot Lillestrøm på hjemmebane. VIF gjorde det aller meste riktig på banen gjennom hele kampen, annet enn å sette de store sjansene de skapte og unngå å slippe inn lette mål.

Heldigvis for Vålerenga slo de tilbake etter å ha ligget under 0–2 til pause, og scoret to etter hvilen. Delaktig og involvert i begge målene var Aron Dønnum, som kom inn til sin første kamp på en drøy måned. Angrepsspilleren brukte kun åtte minutter på å sende VIF tilbake i kampen, og viste overraskende god kampform da han kom inn for Tobias Christensen etter pause.

– Jeg er litt overrasket over at touchet satt så godt i dag selv.

Det sa Aron Dønnum til Dagsavisen etter kampslutt. VIF-stjernen var helt avgjørende i VIFs opphenting i andre omgang.

– I dag gjør vi Lillestrøm til et dårlig lag. All honnør til oss for det, for LSK har vært gode så langt denne sesongen. Sammen med supporterne på tribunen kjører vi over dem, både i første og andre omgang. Derfor er det surt at vi slipper inn to enkle mål før pause, sier Dønnum.

Aron Dønnum var meget god for VIF da han kom inn etter pause.
Foto:

– Pisser på dem

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke i tvil om at 2–2 var et feil resultat med tanke på spillets gang.

– Det er selvfølgelig kjedelig å ikke vinne en sånn kamp når det er klasseforskjell på lagene. Samtidig er jeg veldig glad for måten vi spiller fotball på og styrer kampen i dag. Lillestrøm har nesten ikke ballen. De har to skudd på mål og scorer to. Det er et ran. Vi har tatt store steg spillemessig fra i fjor, men vi sliter med å score mål, forklarer Fagermo.

Henrik Udahl, som scoret VIFs andre mål mot slutten av kampen, delte også Fagermos tanker om poengdelingen.

– Jeg tror alle som var her så at det enveiskjøring. Vi har mer enn nok sjanser til å vinne. Det er kjipt når vi pisser på dem i begge omgangene, og så får de to enkle må. Det er svakt, men det er enda svakere at vi ikke klarer å sette de sjansene vi får, sier spissen som står med fem mål på sju kamper.

Selv om VIF lå under med to mål til pause, klarte laget å beholde tålmodigheten da de jagde redusering i andre omgang.

– Det er så bra moral i den gruppa her uansett om vi taper eller vinner. Vi spiller helt riktig før pause, og det er bare marginer som gjør at vi ikke scorer i første omgang, sier Osame Sahraoui, som var meget god for Vålerenga i derbyet.

– Det var bare å fortsette i samme spor etter pause, for det var virkelig ikke en 0-2-omgang før hvilen. Vi kunne ikke gjort så mye annerledes, sier Udahl.

Vålerenga feirer Henrik Udahls 2-2-scoring mot slutten av kampen.
Foto:

Fagermo forteller om en fantastisk lagmoral i VIF-garderoben, som gjorde akkurat det de fikk beskjed om etter pausepraten.

– Vi snakket om å ikke bli stresset eller å begynne med andre ting enn det vi gjorde i første omgang. Vi måtte fortsatt være oss selv. Det gjorde vi, og det er jeg veldig fornøyd med, sier VIF-treneren.

Startet ikke

Selv om Dønnum var med på benken mot Strømsgodset sist søndag, og ble delvis drillet i førsteelleveren på fredagens VIF-trening, valgte spilleren selv sammen med trenerteamet å ikke risikere for mye ved å starte kampen. Om Vålerenga kunne slått LSK med Dønnum fra start, er usikkert.

– Hadde dere vunnet om Aron Dønnum hadde startet kampen?

– Det skal jeg ikke si noe om, og det er for så vidt uinteressant. Jeg tror heller ikke han hadde klart å starte, for han er sliten nå, sier Fagermo.

Dag Eilev Fagermo var aktiv på sidelinjen under derbyet.
Foto:

Dønnum selv peker på at det først og fremst ikke var foran mål i angrep VIF slet mot erkerivalen.

– Det er forsvarsfeil som gjør at vi slipper inn i dag, og jeg er jo ingen forsvarsspiller. Men det er vanskelig å spekulere i. Jeg synes vi gjør en dritbra kamp i første omgang uansett, sier Dønnum.

Udahl er heller ikke sikker på om Dønnum fra start hadde utgjort en forskjell.

– Aron er naturligvis vanvittig viktig for oss, men Tobias (Christensen) er en kjempegod spiller han også. Vi har kvalitet på banen utenom i Aron også. Det viktigste er at han ikke drar på seg noen ny skade før de viktige kampene som kommer nå, sier spissen og referer til UEFA Conference League-kampene som VIF skal spille mot Gent i to oppgjør i slutten av måneden.

Etter poengdelingen mot LSK ligger Vålerenga fortsatt på tredjeplass i Eliteserien, tre poeng bak Bodø/Glimt på andreplass og åtte poeng bak Molde på topp.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: