Spillerbørs Vålerenga - Lillestrøm

Slik vurderer vi VIF-spillerne etter poengdeling i derbyet.

KRISTOFFER KLAESSON - 4: Kan muligens gjøre det bedre på 0-2-målet, da han satser tidlig og legger seg ned når Lehne Olsen kommer alene igjennom. Holder også på å rote det til i en situasjon med Borchgrevink, men slipper unna med skrekken.

CHRISTIAN BORCHGREVINK - 5: Delaktig og offensiv som vanlig. Er med og skaper store sjanser for VIF tidlig i første omgang, og får selv en god mulighet innenfor feltet. Svak involvering sammen med resten av VIF-forsvaret på LSKs 1-0-scoring.

JONATAN TOLLÅS NATION - 4: Svakt forsvarsspill og dårlig kommunikasjon på 0-1. Grei kamp ellers. Rydder bort det meste som kommer imot i andre omgang sammen medf Näsberg.

IVAN NÄSBERG - 5: Helt grei kamp av stopperen, som i andre omgang bidrar godt offensivt med sin svært presise pasningsfot. Glipper som resten av forsvaret på LSKs første mål.

SAM ADEKUGBE - 4: Slipper sin mann på LSKs første scoring, og får ikke kombinert godt med Layouni og Sahraoui på VIFs venstreside. Gjør noen gode innvolveringer defensivt.

FREDRIK OLDRUP JENSEN - 5: God kamp av midtbanegeneralen, som gjør flere gode inngripener defensivt, og slår flere gode pasninger i VIFs oppbyggende angrepsspill.

HENRIK BJØRDAL - 6: Gjør en solid innsats før pause, også defensivt da han avverger en god LSK-mulighet. Fortsetter sin gode form, og er sammen med resten av VIFs høyreside svært god, spesielt etter hvilen.

OSAME SAHRAOUI - 7: Helt sentral og avgjørende etter pause. Smarte og kreative pasninger, som til slutt fører tilm redusering. Meget viktig for VIF i dagens kamp.

TOBIAS CHRISTENSEN - 5: Ut etter pause. Var en av Vålerengas klart beste i første omgang, og spilte kanskje sin beste kamp i VIF-drakt. Flere gode involveringer offensivt som fort kunne gitt hjemmelaget ledelsen før hvilen. Fine kombinasjoner med Borchgrevink og Bjørdal. Erstattet av Dønnum.

HENRIK UDAHL - 6: Blir spist opp til tider av LSK-forsvaret, spesielt før pause. Kommer seg ikke til så mange sjanser, men var sikker da det gjaldt som mest. Spissen scoret sterkt alene med keeper, fire minutter før fulltid.

AMOR LAYOUNI - 4: Bommer på to store sjanser. En før pause, en etter. Kunne dermed sendt VIF i ledelsen og utlignet tidlig i andre omgang.

ARON DØNNUM - 7: Inn for Christensen etter pause. Scorer nærmest umiddelbart, og er delaktig i det meste som skjer i VIF-angrepene. Gjør et fantastisk forarbeid før han trer gjennom Layouni alene med keeper fra skrått hold. Assist med nydelig pasning til Udahl på 2-2. Meget sterkt innhopp etter skadfraværet.

ODIN THIAGO HOLM - : Brukbart innhopp, men for kort tid til vurdering. Inn for Layouni etter 74 minutter.