Sport

Vakter grep inn mot danske EM-fans med regnbueflagg

To danske supportere måtte inne på EM-stadionet gi fra seg et regnbueflagg til aserbajdsjansk sikkerhetspersonell før lørdagens kvartfinale mot Tsjekkia.

Det viser en rekke byråbilder av episoden før avspark i Baku.

To stadionvakter gikk bort til danskene etter at de hadde dratt fram et regnbuefarget flagg på tribunen. Det ble konfiskert av den ene vakten.

Hendelsen skjedde dagen etter at EM-sponsoren Volkswagen åpent fortalte internasjonale medier at de fikk nei fra Uefa om å ha regnbuefarget reklame på skiltene langs banen i EM-byene Baku og St. Petersburg.

Det europeiske fotballforbundet skal ha forklart at de fryktet en slik innramming i regnbuefarger ville være ulovlig i Aserbajdsjan og Russland.

Volkswagen beklaget Uefas avgjørelse. Bilgiganten la til at de ønsket å vise støtte i kampen for likestilling og ta avstand fra homofobi.

Uefa måtte tåle massiv kritikk etter å ha nedlagt forbud mot at EM-stadionet i München skulle lyssettes i regnbuefarger foran kampen mellom Tyskland og Ungarn i gruppespillet. Forbundet mente det kunne oppfattes som en politisk protest mot en ungarsk lov som forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen