KFUM slo tilbake mot Raufoss: – Sterkt av oss

(KFUM Oslo - Raufoss 3-2) Etter å ha sluppet inn kampens første scoring like før pause, slo “Kåffa” tilbake i første spilleminutt etter hvilen og snudde kampen i andre omgang.

EKEBERG (Dagsavisen): Mens KFUM Oslo holder på med ny arena og hjemmebane, prøvde klubben ut en ny bane på Ekebergsletta i stedet for å låne Intility Arena av Vålerenga. På Ekeberg kunstgress 1, med en helt ny kunstgressmatte, følte KFUM seg hjemme igjen og slo til slutt tabellnabo Raufoss 3–2.

– Dette var fantastisk, forteller KFUM-trener Jørgen Isnes om å spille på Ekeberg igjen.

Kampen foregikk under 26 varmegrader, og det var virkelig hett i solsteika på sletta.

– Vi var litt redd for at det skulle bli veldig tørt på gresset, men vanningsanlegget er helt fantastisk her. Ballen glir godt her, så det var nydelig å være tilbake på Ekebergsletta. Så blir det en helt annen stemning her når vi kommer tettere på publikum, og det er viktig for KFUM, sier Isnes.

KFUM-trener Jørgen Isnes etter 3-2-seieren over Raufoss på Ekeberg. Foto:

Lå under til pause

Etter en del sjansesløsing før hvilen, ble Raufoss´ hurtige høyrekant Enoch Banza lobbet gjennom KFUMs forsvarsledd. Banza var iskald og finta bort Jesper Taaje, før han sikkert satte inn 1–0 til bortelaget like før dommerens pausesignal.

Isnes var lite fornøyd med det som skjedde før pause.

– Når vi vinner ballen gunstig, går vi inn i feil rom der Raufoss får trykket oss litt og vinner mange dueller. Det er en jevn omgang, som det egentlig skjer ganske lite i selv om Raufoss har en trippelsjanse midtveis i omgangen. Så slipper vi inn et unødvendig mål rett før pause der, og da er det sterkt at vi kommer såpass vasse ut etter hvilen.

Slik hovedtreneren nevner, kom hjemmelaget virkelig tent ut på matta igjen etter pause. Det tok under et minutt før Kåffa hadde satt inn utligningen ved sin toppscorer, Alagie Sanyang. Hjemmelaget fikk en overgangsmulighet etter avspark, og Tore Sørås slo et godt innlegg langs bakken på bakerste stolpe til Sanyang. fra skrått hold satte vingen ballen i mål mellom beina til Ole Lauvli i Raufoss-buret.

KFUM feirer Alagie Sanyangs utligning og femte mål for sesongen. Foto:

Snudde kampen

Kun ti minutter etter utligninga fikk hjemmelaget nok en kontringsmulighet, og denne gangen var det nevnte Sørås´ tur til å sette ballen i mål. Etter en flott kontring ble innbytter Christopher Lindquist spilt gjennom på venstrekanten, før han slo inn langs bakken til Sørås i feltet. Kanten satte ballen tilbake i samme retning ballen kom fra, og Kåffa ledet plutselig kampen.

– Jeg tar av meg hatten for Sørås, som var voldsomt plaget av skader i fjor. Å se hvor godt han står kampene nå er veldig imponerende, og hvor viktig spiller han er for oss viste han i dag, sier Isnes.

Taaje, som ble dratt av da Raufoss tok ledelsen, skulle få sin hevn fem minutter før slutt. Etter et hjørnespark fra innbytter Remi-André Svinland raget midtstopperen høyest i feltet, og stanget inn 3–1 i sluttminuttene. Alt så ut til å gå Kåffas vei, men Raufoss kom tilbake.

Raufoss´ Nicolai Fremstad fikk et nydelig touch innenfor 16-meteren, og skøyt bortelaget inn i kampen igjen på overtid. Gjestene fra Toten yppet seg ved flere anledninger senere i overtiden, men det ble bare nesten for Raufoss, som gikk på sitt fjerde tap for sesongen. Spennende ble det i alle fall på slutten.

– Litt unødvendig spennende ble det i sluttminuttene, men i andre omgang er vi veldig gode helt fram til vi går opp til 3-1, synes jeg. Vi angriper godt i dag, og det er slik vi ønsker å spille offensivt. Både raskt og fremoverrettet når muligheten er der. Det gjorde vi ikke før pause, da gikk vi oss fast, avslutter Isnes.

KFUM Oslo – Raufoss 3-2 (0-1)

Mål: 0-1 Enoch Banza (45), 1-1 Alagie Sanyang (46), 2-1 Tore André Sørås (56), 3-1 Jesper Taaje (85), 3-2 Edvard Race (90).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Robin Rasch, KFUM Oslo, Marius Alm, Edvard Race, Sivert Westerlund, Raufoss.

KFUM Oslo (4-2-3-1): Knut André Skjærstein – Dadi Dodou Gaye, Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl (Christopher Lindquist fra 46.) – Moa Mahnin (Håkon Hoseth fra 87.), Robin Rasch (Remi-André Svindland fra 69.) – Philip Romsaas (Kristian Solberg Aarstad fra 87.), Tore André Sørås, Alagie Sanyang (Juba Moula fra 80.) – Stian Sortevik.

Raufoss (4-3-3): Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa, Marius Alm (Mikkel Frankoch fra 68.), Edvard Race, Sivert Westerlund – Teodor Berg Haltvik, Nicolai Fremstad, Markus Karlsbakk (Jakob Nyland Ørsahl fra 55.) – Enoch Banza (Sander Werni fra 82.), Mame Mor Ndiaye, Markus Aanesland (Andreas Helmersen fra 68.).

Fotball 1. divisjon menn fredag, 9. runde:

Aalesund – Åsane 2-0, Bryne – Stjørdals-Blink 1-0, Grorud – Sandnes Ulf 1-0, HamKam – Ull/Kisa 3-0, Jerv – Sogndal 1-0, KFUM Oslo – Raufoss 3-2, Strømmen – Start 2-1, Ranheim – Fredrikstad 1-1.