Sport

Bizet Ildhusøy om PSG-interessen: – Kjempekult

Storklubben PSG har lagt inn bud på Vålerengas stortalent Celin Bizet Ildhusøy. Selv vet spilleren lite om budet, men forteller at å være ønsket av en klubb på det nivået er stort.

NADDERUD STADION (Dagsavisen): Noe overraskende gikk Celin Bizet Ildhusøy (19) av banen uten målpoeng da Vålerenga knuste Stabæk hele 5–0 onsdag kveld. VIFs angrepsspiller har lenge vært et stort talent, og har åpnet årets sesong i Toppserien godt. Det har ført til interesse i det internasjonale markedet. Ifølge Nettavisen skal franske Bordeaux tidligere ha lagt inn et konkret bud på Ildhusøy, mens engelske klubber som Brighton, Arsenal, Tottenham og Reading skal ha forhørt seg om spilleren før sesongen.

Som Nettavisen skrev tirsdag, har den franske storklubben PSG kommet med et konkret bud på VIF-juvelen. Etter kampen mot Stabæk bekrefter Ildhusøy at det har kommet inn et bud fra storklubben, men annet en det vet hun lite om hva som skjer.

– Jeg vet egentlig ikke så mye. Jeg fikk bare høre at det var kommet inn et bud fra Vålerenga, men jeg fokuserer bare på kontrakten jeg har her i VIF nå, sier Ildhusøy til Dagsavisen etter å ha slått Stabæk 5–0.

Vålerengas Celin Bizet synes naturligvis det er stas med interesse fra utlandet.
Foto:

Angrepsspilleren har kontrakt med VIF ut året, og har tidligere vært nær en overgang til Benfica og portugisisk fotball, slik TV 2 omtalte i vinter. Ildhusøy legger ikke skjul på at hun en dag vil til utlandet, og at det er stor stas med interesse fra så store klubber i Europa.

– Det er kjempekult. Jeg har ikke hørt om så mye interesse fra andre klubber før i fjor og i år, så det er veldig gøy. Det er kjempepositivt både for meg, men også Vålerenga, sier hun.

Akkurat nå restituerer hun og laget foran søndagens storkamp mot Rosenborg på Intility. Det blir årets første seriefinale mellom ligaens to eneste ubeseirede lag.

Hovedtrener Jack Majgaard Jensen er ikke bekymret hvis VIFs nummer 18 forsvinner i løpet av sommeren.

– Jeg vet ikke hva som skjer og hvordan det blir og om hun blir solgt. Vi har mange viktige spillere, og Celin er en av dem. Bak henne har vi en stor tropp på over 20 gode fotballspillere, og til syvende og sist er alle viktige. Enn så lenge er Celin her, men vi har flere som kan spille i hennes rolle, sier Jensen.

Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen under kampen mellom Stabæk og Vålerenga onsdag.
Foto:

Elise Thorsnes, som scoret hattrick for VIF på Nadderud, mener VIF mister en viktig spiller dersom Ildhusøy blir solgt i sommer.

– Celin har noen individuelle ferdigheter som ikke så mange andre har, så det er en dimensjon vi eventuelt mister der. Hun er en veldig god fotballspiller, sier Thorsnes.


Nyeste fra Dagsavisen.no: