Thorsnes-hattrick da Vålerenga herjet med Stabæk

(Vålerenga - Stabæk 0-5) VIF tok sin sjette strake seier av seks mulige, og leder fortsatt Toppserien foran Rosenborg på målforskjell etter storseieren over Stabæk onsdag.

NADDERUD STADION (Dagsavisen): Vålerenga fortsetter sin gode sesongåpning med nok en seier i Toppserien. Borte mot Stabæk var det aldri noe tvil, og VIF hadde full kontroll på Nadderud og tok en komfortabel og solid 5-0-seier.

Med mest ballbesittelse, 2-0 i begge omganger, flott angrepsfotball og scoringer fra Synne Jensen, Dejana Stefanovic og Elise Thorsnes-hattrick leder Vålerenga fortsatt Toppserien med like mange poeng som Rosenborg, men med bedre målforskjell. VIF har etter kveldens seier scoret tolv mål på to kamper.

Hadde full kontroll

Vålerenga kom best i gang på Nadderud og vant ballen på midten før åtte minutter var spilt. Dejana Stefanovic brøyt og fant Rikke Madsen på høyrekant. Dansken slo innlegget langs bakken og fant Toppseriens toppscorer Synne Jensen foran mål. På ekte goalgetter-vis sklei hun ballen i mål, og VIF var i ledelsen.

Synne Jensen og Celin Bizet feirer første scoring (0-1) under kampen mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion onsdag kveld. Jensen er toppscorer i Toppserien.

Bortelaget fortsatte i samme spor utover omgangen, og skapte flere gode muligheter til å øke ledelsen ved blant annet Jensen igjen og Elise Thorsnes. Men det tok noen minutter før Vålerenga doblet ledelsen med Dejana Stefanovic som raget høyest i lufta på et hjørnespark etter 20 minutter. Janni Thomsen slo inn, og Stefanovic knuste sine markører i duellen og sendte VIF opp til 2-0 med sitt femte mål for sesongen.

Stabæk hadde knapt et skudd på mål i første omgang, og bortelaget hadde full kontroll på kampen før hvilen.

Thorsnes-hattrick

VIF ga seg ikke, og like etter at andre omgang satte i gang var bortelaget allerede oppe i tremålsledelse. Stefanovic tredde Thorsnes igjennom innenfor 16-meteren, og avsluttet med et skudd mellom beina på den 19 år gamle Stabæk-keeperen Sunniva Skoglund. Etter 47 spilte minutter ledet VIF 3-0, og resten av kampen så ut til å bli svært behagelig for bortelaget.

Veteranen Thorsnes var frempå igjen da hun sto på rett plass til rett tid og fikk styrt inn 4-0-målet etter et dårlig skudd fra innbytter Camilla Huseby på høyrekanten, som ble en perfekt pasning. Thorsnes fikk en enkel jobb med å sette inn Vålerengas fjerde for kvelden, og bredsidet ballen lett i mål.

Nok en gang skulle spissen score, og hun og Stefanovic kopierte nærmest Thorsnes´ første scoring for kvelden, da hun igjen ble tredd gjennom på venstresiden innenfor feltet, og på nytt satte ballen mellom beina på Stabæk-keeperen. Hattricket var komplett.

Vålerenga feirer 0-3 scoringen til Elise Thorsnes under toppseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion.

Hjemmelaget var som i første omgang ikke i nærheten av å hverken score eller komme inn i kampen heller etter hvilen, og Vålerenga tok nok en sterk storseier i Toppserien med hele 5-0 over Stabæk.

Toppserien kvinner onsdag, 6. runde:

Avaldsnes – Lyn 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Anna Nerland Aahjem (84). 140 tilskuere.

Kolbotn – Arna-Bjørnar 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Nathalie Rønquist Jørgensen (76). 130 tilskuere.

Rosenborg – Klepp 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Sara Kanutte Fornes (45), 1-1 Helene Broch (80), 2-1 Lisa-Marie Utland (81). 180 tilskuere.

Sandviken – LSK Kvinner 4-1 (3-1)

Mål: 1-0 Lisa Naalsund (4), 1-1 Nora Eide Lie (5), 2-1 Ingrid Ryland (23), 3-1 Ryland (32), 4-1 Ingrid Marie Spord (79). 250 tilskuere.

Stabæk – Vålerenga 0-5 (0-2)

Mål: 0-1 Synne Jensen (8), 0-2 Dejana Stefanovic (20), 0-3 Elise Thorsnes (47), 0-4 Thorsnes (65), 0-5 Thorsnes (79). 260 tilskuere.