Viking snudde til seier i Sarpsborg – kokte over på overtid

Sarpsborg 08 - Viking 1-2). Viking viste muskler mot Sarpsborg og tok alle de tre poengene med en sterk snuoperasjon. Innbytter Kevin Kabran scoret et lekkert mål i 2-1-seieren.

Kabran scoret sitt første Viking-mål med en vakker avslutning elleve minutter etter pause. Han startet med det snuoperasjonen etter at Ibrahima Koné hadde gitt Sarpsborg ledelsen i første omgang.

Harald Tangens markkryper seks minutter før full tid sørget for Viking-seier.

På overtid fikk Sarpsborg-spiller Ibrahima Koné rødt etter en konfrontasjon med Viking-keeper Iven Austbø. Det var het stemning i sommersola i overtiden, og det kunne ha blitt delt ut flere kort.

Kjemper om topplassering

Viking er på femteplass med 15 poeng på ni kamper og er med i medaljekampen for fullt. mens Sarpsborg er på ellevteplass med ni poeng på åtte kamper.

Før Kabran rakk å presentere seg, tok hjemmelaget ledelsen etter 38 minutter. Joachim Thomassen kastet langt og fant Ibrahima Koné, som stusset ballen via kunstgresset og i mål. Målet var spissens andre denne sesongen.

Elleve minutter ut i den andre omgangen sto det 1-1. Joe Bell slo en corner som gikk gjennom hele feltet og til Kevin Kabran.

Innbytteren hamret til og klinket til med en perlescoring med et meget godt plassert skudd fra 16 meter. Målet var hans første for Viking.

Markkryper

Etter halvspilt 2. omgang burde Veton Berisha sendt gjestene i ledelsen. Nicolai Næss mistet ballen i farlig område, og Viking-kapteinen kom alene med Anders Kristiansen. Målvakten vartet opp med en lekker redning.

På den påfølgende corneren fikk Viking to store muligheter. Først headet Rolf Daniel Vikstøl på mål fra fem meter, men Kristiansen reddet igjen. Og på returen, bare noen sekunder senere, skjøt Kabran et skudd som han retning krysset. Igjen var Kristiansen på alerten og reddet.

Og Viking-trykket ga til slutt resultatet. 84 minutter var spilt da Harald Tangen skjøt fra 17-18 meter. Skuddet var en skikkelig markkryper som snek seg i mål.

Dermed vant Viking 2-1.

Sarpsborg reiser til Oslo for å møte Vålerenga i neste serierunde, mens Viking møter Stabæk hjemme.