Sport

Ruud slått ut av verdenstoeren på Mallorca

Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

Ruud ble felt av at han ikke hadde server på det nivået man er vant til å se. På det spanske gressunderlaget ble han i det andre settet brutt hele fire ganger.

Etter kampen sa russeren at han dro nytte av Ruuds svake server.

– Jeg er veldig glad for at jeg vant. Casper (Ruud) er ikke best på gress. I det første settet spilte han bra. Med en gang han begynte å serve litt dårlig, prøvde jeg å dra fordel av det så fort jeg kunne, sa Medvedev i seiersintervjuet med arrangøren.

De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet. I game nummer elleve fikk derimot Medvedev sjansen til å bryte. Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en mulighet til å redde inn gamet.

Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Han servet inn det siste gamet og vant første sett 7-5.

Bruddmaraton

Sett nummer to startet som det første sluttet. Medvedev brøt igjen Ruuds serve etter gode ballvekslinger. Dermed hadde Ruud en stor jobb foran seg om det skulle bli avansement.

I løpet av de tre første servegame hadde seerne fått se tre servebrudd, der Medvedev sto for to av dem. I det fjerde gamet kom russeren til hektene igjen og økte dermed ledelsen sin til 3-1 og ga Ruud trøbbel.

Medvedev fortsatte å storspille og brøt Ruuds fjerde servegame på fire forsøk. Dermed sto det 4-1, og seieren var så godt som sikret for verdenstoeren. Ruud ble igjen brutt i det siste gamet.

Wimbledon neste

Ruud slo Tennys Sandgren i strake sett i tirsdagens kamp med sifrene 6-3 og 6-4. men i torsdagens kvartfinale ble det stopp for nordmannen. Ruud er også ute av doubles-turneringen i samme turnering.

Pablo Carreño Busta venter nå i semifinalen for Medvedev. Han er seedet som nummer fire i turneringen, plassen foran Casper Ruud. Medvedev er førsteseedet på Mallorca.

Framover venter oppvarming til Wimbledon for Ruud. Den ikoniske turneringen starter 28. juni.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen