Marerittsesongen fortsetter for Brann

(Brann - Odd 1-3). Tre fulltreffere fra Mushaga Bakenga sørget for 3-1-seier til Odd borte mot Brann i Eliteserien søndag.

Etter seks strake tap i innledningen har sesongen så langt vært langt under pari for Kåre Ingebrigtsens Brann. Fire poeng på de to foregående kampene ble etterfulgt av et nytt tap søndag.

Odd på sin side leverte en formidabel forestilling i 2. omgang.

– All ære til gutta og den jobben de gjør. Jeg synes vi hevet oss voldsomt i annen omgang og vinner fortjent, sa Odd-trener Jan Frode Nornes til Discovery etter kampen.

– Ustoppelig

Odd-sjefen lot seg spesielt imponere av sin målhungrige spiss.

– Å score hattrick, det er helt rått. Han er ustoppelig om dagen, sa han.

Hjemme mot Odd sto det ikke på viljen og sjansene til de rødkledde, men nettkjenningene manglet.

Odd åpnet kampen med høyt press og fikk nesten belønning for strevet ved Bakenga etter 20 minutter spilt. Sander Svendsen lempet ballen inn foran mål på et frispark, og Bakenga løp seg fri foran Brann-målet. 28-åringen hadde muligheten til å stange Odd i føringen fra kloss hold, men ballen fant tribunen i stedet for nettmaskene.

Målløst til pause

Like etter halvtimen spilt tuppet Bakenga ballen til en helt ledig Conrad Wallem, som nærmest ikke kunne gjøre annet enn å score fra sju meters hold. Men Branns sisteskanse Eirik Holmen Johansen var rask til beins og fikk blokkert skuddet.

– Jeg prøver bare å sette den i nærmeste hjørne, men så kom jo keeperen over – det var synd, men sånn er det, sa Wallem i pausen.

Tidlig i annen omgang hindret Vegard Forren Bakenga i å skyte, og dommeren pekte på straffemerket. Bakenga tok straffen selv og banket den i mål. Keeper Johansen var på ballen, men klarte ikke å stoppe den fra å fyke inn i nettmaskene.

Bakenga tegnet seg på scoringslista igjen kvarteret senere. Etter et kunstangrep fra bortelaget bredsidet han inn 2-0 til Odd. Kristoffer Larsen sto for en lekker gjennombruddspasning.

– Det er det beste jeg vet. Jeg håper vi kan fortsette å gi meg den typen baller, så skal jeg prøve å være så effektiv som mulig, sa Bakenga om pasningen.

Hattrick

Ni minutter senere skapte Brann spenning i kampen igjen. Etter vedvarende høyt press fra de rødkledde fant innbytter Jon-Helge Tveita nettmaskene med pannebrasken etter et lekkert innlegg fra Kasper Skaanes.

Men dette var Mushaga Bakengas dag. Med to minutter igjen av ordinær tid fullbyrdet han hattricket ved å chippe ballen lekkert over Johansen og i mål.

– Det beste er jo å chippe over en keeper som er to og en halv meter høy, sa hattrick-helten.

Dermed forblir Brann helt nederst på tabellen, mens Odd klatret til sjuendeplass.

I neste runde møter Brann Haugesund på fremmed gress, og Odd tar imot Tromsø hjemme.

Brann – Odd 1-3 (0-0)

Brann stadion: 3193 tilskuere.

Mål: 0-1 Mushaga Bakenga (str. 49), 0-2 Bakenga (72), 1-2 Jon-Helge Tveita (81), 1-3 Bakenga (88).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Ole Martin Kolskogen, Brann, Joshua Kitolano, Odd.

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen – Ole Didrik Blomberg (Jon-Helge Tveita fra 74.), Kristoffer Barmen, Vegard Forren (Ole Martin Kolskogen fra 74.), Ruben Kristiansen – Petter Strand, Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes (Thomas Grøgaard fra 86.) – Moonga Simba, Daouda Bamba, Filip Delaveris (Daniel Pedersen fra 74.).

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Gilli Rólantsson, Odin Bjørtuft, Magnus Lekven, John Kitolano – Markus André Kaasa (Solomon Owusu fra 79.), Filip Rønningen Jørgensen, Joshua Kitolano – Conrad Wallem (Kristoffer Larsen fra 58.), Mushaga Bakenga, Sander Svendsen (Tobias Lauritsen fra 90.).

Eliteserien menn søndag, 8. runde:

Mjøndalen – Strømsgodset 1-1, Brann – Odd 1-3, Haugesund – Kristiansund 3-0, Molde – Stabæk 2-1, Rosenborg – Sarpsborg 0-1, Tromsø – Lillestrøm 1-2, Vålerenga – Bodø/Glimt 1-1.

Spilt lørdag: Sandefjord – Viking 3-0 .