Skottland kjempet og holdt England til 0-0: – De forsvarte seg bra

(England - Skottland 0-0). Harry Kane lot seg imponere av viljen skottene hadde i forsvar i kampen de kriget til seg ett poeng i. Han uttrykte ikke misnøye over å ha blitt byttet ut.

Skottland var avhengige av å få med seg poeng fra Wembley om de skulle ha videre håp om EM-avansement. England på sin side var tre poeng unna å sikre avansement.

Ti minutter før slutt ropte engelskmennene på straffe etter at Raheem Sterling gikk i bakken etter kontakt med Liverpool-back Andrew Robertson. Dommer Antonio Lahos lot den passere.

England-kaptein Harry Kane var imponert over skottenes forsvarsarbeid i kampen der han selv var relativt nøytral.

– Det var en tøff kamp, Skottland forsvarte seg bra. Vi vet at ingen kamp i EM vil være enkel og Skottland spilte for livene deres i dag, sa han til ITV etter kampen.

Store sjanser

Kane ble selv byttet ut etter 74 minutter til fordel for Manchester United-spiller Marcus Rashford. Etter kampen uttrykte han ikke misnøye med å bli byttet ut.

– Det er en del av spillet. Treneren følte at det var den rette avgjørelsen. Det er hva det er.

Det kunne stått 1-0 etter drøye ti minutter, da en umarkert John Stones steg til værs å headet ballen i stolpen bak Skottland-keeper David Marshall.

Minuttet etterpå var England på farten igjen. Raheem Sterling sendte ballen inn foran mål med en lur pasning, men skuddet til den nybakte mesterligavinneren Mason Mount snek seg på utsiden av stolpen.

Skotsk trussel

Etter en halvtime våknet skottene, og et innlegg fra kaptein Andrew Robertson fant motsatt sideback Stephen O'Donnell som traff godt på volley. Den engelske sisteskansen Jordan Pickford klarte imidlertid å avverge.

Etter hvilen var det langt mellom de største mulighetene, men etter 55 minutter var Che Adams nære på å sende Skottland i ledelsen, men skuddet ble blokkert av det engelske forsvaret.

Etter 62 minutter skulle Skottland få sin største sjanse, men Reece James stoppet skuddet fra Lyndon Dykes med hodet.

Det var imidlertid England som var nærmest, men fikk ingen uttelling på sjansene sine og presset de utsatte sine skotske naboer for.

Høyt tempo

Kampen inneholdt høyt tempo gjennom alle 90 minuttene, der begge lag hadde centimeterne mot seg i kampen om scoring og viktige poeng mot videre EM-deltakelse.

– Det var ikke vår beste prestasjon, sa Kane.

– Vi har lyst til å vinne gruppen. Det er ett poeng, ikke hva vi ville ha, men det er et steg nærmere avansement, avsluttet angriperen.

Med seier hadde England sikret seg billett til åttedelsfinalen, men løvene må ha poeng fra Tsjekkia i siste kamp for å sikre avansement og førsteplass i gruppe D.

Skottland på sin side må nå slå Kroatia i siste kamp for å ha noe håp om avansement. De kan i beste fall komme videre som en av fire gruppetreere.

England – Skottland 0-0