Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

(Bodø/Glimt - Mjøndalen 2-0). Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli (25) en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien.

Glimt har bare sluppet inn fire mål på sju seriekamper og benyttet søndagen til å klatre øverst på tabellen.

Rosenborgs sprekk borte mot Strømsgodset skapte forandringer i toppen. RBK ledet 1-0 etter en tidlig scoring, men slapp inn to mål etter pause på vei mot 1-2-tap. Avgjørelsen i Drammen kom etter 87 minutter.

Glimt var helt suveren i Eliteserien forrige sesong. Etter det ble laget tappet for et par store profiler. Likevel er Bodø-laget i «pole position» etter sju av 30 serierunder.

Mjøndalen forsvarte seg stort sett med hele laget den siste halvtimen av 1.-omgangen, men etter 42 minutter sa det stopp. Sondre Sørli havnet alene med keeper Sosha Makani. Det førte til 1-0-målet.

Miss

I forkant av scoringen gjorde Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli.

Ulrik Saltnes var nær ved å sikre 2-0 etter 62 minutter, men skuddet hans endte i stolpen. Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

Tomålsscoreren kom fra Kristiansund i mars. I midten av mai scoret han mot KFK i en 2-0-seier.

Glimt spiller ny kamp allerede onsdag. Da kommer Strømsgodset på besøk. Søndag reiser så tittelforsvareren til Oslo og bortemøte med Vålerenga.

Mjøndalens neste kamp går hjemme mot naborival Strømsgodset søndag.

Bodø/Glimt – Mjøndalen 2-0 (1-0)

Aspmyra stadion: 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Sondre Sørli (42), 2-0 Sørli (70).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Stian Aasmundsen, Mjøndalen.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Sigurd Kvile (Axel Lindahl fra 88.), Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Hugo Vetlesen fra 79.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Sondre Sørli (Lasse Nordås fra 88.), Erik Botheim (Elias Kristoffersen Hagen fra 88.), Ola Solbakken (Pernambuco fra 90.).

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – William Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Tonny Brochmann (Lars Olden Larsen fra 46.), Christian Gauseth (Isaac Twum fra 76.), Ole Amund Sveen (Stian Aasmundsen fra 77.) – Fredrik Brustad (Alfred Scriven fra 83.), Benjamin Stokke (Shuaibu Lalle Ibrahim fra 77.), Martin Rønning Ovenstad.

Eliteserien fotball menn søndag, 7. runde:

Bodø/Glimt – Mjøndalen 2-0, Lillestrøm – Haugesund 2-1, Sarpsborg – Brann 0-0, Strømsgodset – Rosenborg 2-1.

Senere kampstart: Viking – Vålerenga (20.00).

Spilt lørdag: Kristiansund – Odd 2-0, Sandefjord – Molde 1-3.

Spilles mandag: Stabæk – Tromsø.