Ishockey

Oslo kommune innrømmer glipp da ishockeylandslaget fikk reise hjem

Det norske ishockeylandslaget skal likevel ikke på karantenehotell og er sendt i hjemmekarantene. Oslo kommune erkjenner å ha feilvurdert.

Norge i aksjon i ishockey-VM i Latvia forrige uke.
Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB

Generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet bekreftet den siste utviklingen i saken overfor NTB.

– Jeg har bare fått melding om at spillerne kan ha hjemmekarantene. Det er en beslutning som er tatt av en bemyndiget kommuneoverlege eller tilsvarende, sa generalsekretær Ottar Eide.

Han opplyste at omstendighetene rundt unntaket som er gitt er uklare, men pekte på at spillerne skulle vært på karantenehotell på Helsfyr i Oslo kommune.

– Alle var innstilt på karantenehotell, men hvordan det har skjedd at de har fått denne kontakten, vet jeg ikke. Om det er direkte fra kommunen, eller om det er våre medisinske folk som har kontakter eller bekjentskaper, vet jeg ikke, sa Eide.

Til NTB opplyser Kulturdepartementet at det ikke kjenner til vurderingene fra Oslo kommune og henviser derfor til den. Det har ikke lyktes NTB å få svar fra Oslo kommune.

Helseetaten i Oslo Kommune har svart Aftenposten og sier det er gjort en feilvurdering.

– Oslo kommune har dimittert hockeylandslaget etter covid-19-forskriften 6-f som gir unntak for toppidrettsutøvere. Dessverre har ikke landslag, utover fotballandslaget, og ellers toppidrettsutøvere som konkurrerer eller forbereder seg til OL, unntak. Dermed er det gjort en uriktig vurdering, sier smittevernoverlege Frode Hagen til avisen.

– Kommunen gjør sitt ytterste for å følge opp hockeylandslaget og passe på at disse får nødvendige tester og oppfølging videre, sier Hagen.