Kristiansund tuktet svake Sarpsborg

Kristiansunds Sander Erik Kartum scoret sitt første eliteseriemål da svake Sarpsborg ble slått 1-0 orsdag kveld.

Seieren var Kristiansund tredje på fem kamper og førte nordmøringene opp i tetstriden. Laget imponerte ikke i treningskampene, men de har skaffet seg ni fine poeng etter at det ble kamp om poeng.

Seiersmålet var av det fine slaget. En lang pasning ble fulgt opp av en heading av Torgil Gjertsen ned til Kartum, og 25-åringen sendte ballen i mål på et volleyskudd.

Hjemmelaget har fortsatt mange spillere ute med skade, og de slet med å finne vinnerformelen mot Kristiansund. Det var ikke ufortjent at bortelaget tok med seg poengene.

Største

Sarpsborg startet best og hadde et par-tre sjanser som ikke ga uttelling, men gjestene fra Nordmøre tok seg inn i kampen etter hvert i en ikke altfor fartsfylt 1. omgang.

Et drøyt kvarter inn i 2. omgang fikk Sarpsborg sin kanskje største sjanse. Kaptein Joachim Thomassen ble nydelig frispilt på venstrekanten, men skuddet fra Thomassen fra rundt 10 meter gikk til side for mål. Der kunne og kanskje burde Sarpsborg ha tatt ledelsen.

Bunnlag

Sarpsborg startet sesongen to med to poeng på to kamper foran kampen mot Kristiansund. Det åpnet med 0-0 mot Haugesund. De ledet lenge 1-0 over Odd, men Odd utlignet til 1-1 på tampen i forrige kamp.

Odd og Haugesund er begge bunnlag i likhet med Sarpsborg.

I neste kamp skal Sarpsborg møte Vålerenga borte. Kristiansund tar imot Lillestrøm hjemme.