Fredrikstad inntok tabelltoppen med sterk borteseier

Fredrikstad fortsatte sin perfekte rekke i 1. divisjon med å slå Sogndal 2-1 på bortebane.

En scoring av Nicolay Solberg og et selvmål av Martin Roseth sørget for at gjestene kunne reise hjem fra Sogndal med alle tre poengene. For hjemmelaget scoret Kristoffer Hoven.

Nyopprykkede Fredrikstad har imponert stort i vår, og onsdag kveld gikk de rett i strupen på vertene på Fosshaugane.

Fredrikstad dominerte mye av den første omgangen, men slet med å utnytte sjansene. Like etter hvilen kom imidlertid scoringen fra Nicolay Solberg, som hadde misbrukt en kjempemulighet før pause.

I et godt FFK-angrep spilte venstrekanten Riki Alba ballen 45 grader ut til Solberg, som kontrollert bredsidet inn 1-0-målet.

Sogndal hadde sett litt tamme ut, men skapte to ganske store muligheter kort etter baklengsmålet. FFK-keeper Håvar Jenssen var imidlertid med på notene.

Frekk Johansen-vending

Den hjemvendte backen Per-Egil Flo spilte for øvrig sin første kamp for Sogndal siden 2013 og gikk rett inn som kaptein. Han viste fram skuddfoten like etter hvilen, men forsøket endte en liten meter utenfor.

Etter 74 minutter skulle det derimot løsne for vertene også. Fredrikstad-forsvaret var passivt på et oppspill fra Sogndal-keeper Serigne Mbaye, og Kristoffer Hoven fikk løpe fritt og dunke inn utligningen.

Like etter det skapte Fredrikstad en overgangsmulighet tre mot tre, men gjestene skuslet bort ballen.

Et øyeblikks magi fra Henrik Kjelsrud Johansen skulle likevel sørge for seier for bortelaget. Spissen vendte lekkert opp i vertenes boks og sendte av gårde et skudd som gikk via to Sogndal-bein og i mål. Ballen hadde retning utenfor før Roseth styrte den inn, så det bokføres nok som selvmål.

Etterlengtet Ulf-seier

Sogndal har slitt tungt i sesongstarten og står med bare ett poeng fra tre kamper, mens FFK har full pott og ni poeng.

Sandnes Ulf tok onsdag sine første poeng for sesongen med 2-1-seier hjemme mot Ull/Kisa. Avgjørelsen falt på et straffespark fra Espen Berger tre minutter på overtid.

Erlend Hustad hadde før det sendt Sandnes Ulf i føringen midtveis i annen omgang, mens Henning Andresen scoret for Ull/Kisa etter 84 minutter. Jessheim-laget har ett poeng fra de første tre kampene.