Sport

Hovland langt bak da Mickelson skrev historie som eldste Major-vinner noensinne

Phil Mickelson blir 51 år om drøye tre uker, og skrev natt til mandag idrettshistorie som den eldste vinneren av en Majorturnering i golf noensinne. Viktor Hovland endte på delt 30. plass.

Hovland lå på 38.-plass foran søndagens fjerderunde i South Carolina, og samme plassering var status da han hadde gjort unna de 18 hullene.

Underveis hadde den norske golfstjernen notert fire birdier og tre bogeys. Det ga en god sisterunde, men ikke sterk nok til klatre nevneverdig på resultatlistene.

Det så riktignok lovende ut innledningsvis for Oslo-gutten. Birdie på både hull én og tre ga håp om klatring, og på det sjette hullet fulgte en ny birdie. Plutselig jaget Hovland en topp ti-plassering.

Hull nummer sju endte imidlertid med bogey etter at 23-åringen slo innspillet til greenen for langt. Deretter fulgte tre putter før ballen havnet i hullet.

Nye bogeys på hull 12 og 14 sendte Hovland definitivt ut av tetkampen, og dermed ble birdien på det 16. hullet kun en liten opptur.

Den amerikanske veteranen Phil Mickelson ledet PGA-mesterskapet foran søndagens avslutning, og 50-åringen hadde også et grep om seieren da Hovland var ferdigspilt.

Mickelson holdt ut, og vant med to slag ned til Louis Oosthuizen og Brooks Koepka som begge endte på minus fire. Med broren som caddie ble Mickelson, som fyller 51 år den 16. juni, også den eldste noensinne til å vinne en Majorturnering i golf.