Sport

Jakob Ingebrigtsen stormet inn til seier i Diamond League-åpningen: – Umulig å løpe fort

Friidrettsstjernen Jakob Ingebrigtsen åpnet utendørssesongen med å knuse konkurrentene på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Gateshead søndag.

Friidrettsstjernen Jakob Ingebrigtsen åpnet utendørssesongen med å knuse konkurrentene på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Gateshead søndag.

Sandnes-løperen ble klokket inn til tiden 3.36,27 under relativt kjølige forhold og vind, i det som var sesongens første stevne i Diamond League-serien.

20-åringen lå langt framme i feltet hele veien og kontrollerte til slutt inn seieren. Den norske friidrettsstjernen overtok teten da haren ga seg med en runde igjen.

– Harene gjorde en veldig god jobb ved å gå ut i bra fart. Samtidig er det så vanskelige forhold at farten går veldig opp og ned på langsidene. Da er det vanskelig å få en god følelse på hvordan farten er, sa han til NRK.

– Samtidig blir det ganske kjapt et taktisk løp som handler om å vinne, tilføyde han.

Umulig å løpe fort

20-åringen var glad for å være i gang med storløps-sesongen. Samtidig forsto han raskt at det neppe ble spesielt gode tider.

– Jeg er godt kjent med disse forholdene, men samtidig vet jeg at det er nærmest umulig å løpe fort under slike forhold, sa Ingebrigtsen.

Australske Oliver Hoare ble andremann med tiden 3.36,58, mens landsmannen Stewart McSweyn fulgte deretter med 3.37,32.

Jakob Ingebrigtsen har 3.28,68 som bestenotering på 1500 meter.

Tøft for storebror

Storebror Henrik Ingebrigtsen løp 5000 meter i Gateshead. I det sure været skulle han forsøke seg på OL-kravet på distansen. Det ble tøft.

30-åringen var optimistisk i forkant, men måtte sette personlig rekord for å være kvalifisert for de utsatte sommerlekene i Tokyo. Kravet lyder på 13.13.50. Det ble ikke mulig i Gateshead.

Storebror Ingebrigtsen ble klokket inn til 13.27,07. Det ga niendeplass.

– Jeg fikk forsåvidt svar på at grunnformen er OK. Jeg føler meg helt jævlig i dag. Det var tungt fra første meter, oppsummerte Henrik overfor NRK.

Han savnet overskudd i muskulaturen, men konstaterte at tiden ble grei på en dårlig dag.

Seieren gikk til spanske Mohamed Katir, som leverte et formidabelt løp i de vanskelige forholdene. Med tiden 13.08,52 er han klar for OL.

Karantene hjemme

Ingebrigtsen-brødrene er Norges to eneste representanter i Gateshead.

Det var en stund tvil om strenge norske innreise- og karanteneregler ville sette en stopper for Jakob og Henriks sesongåpning utendørs. Nylig ble imidlertid det generelle påbudet om karantenehotell ved innreise opphevet for reisende fra Storbritannia.

Dermed kan friidrettsduoen gjennomføre karanteneperioden på hjemmebane i Sandnes etter hjemkomst.

Diamond League-stevnet i Firenze 10. juni kan bli neste gang Ingebrigtsen-brødrene viser seg fram. Det skal også være lagt opp til start i DL-stevnet i Monaco 9. juli.

Sesongens store mål er OL i Tokyo på sensommeren.