Sport

Hovland hyller WANG før storturnering: – Skolen er kjempebra

Viktor Hovland er en av verdens beste golfspillere og herjer for tiden på PGA-touren. Han la mye av grunnlaget sitt for golfkarrieren på Oslo-skolen WANG.

Hovland gikk på skolen fra høsten 2013 til sommeren 2016, og kombinerte skolegangen med golf og mye reising på forskjellige turneringer.

– Skolen er kjempebra. Lærerne er helt konge, og de hjalp meg veldig. Jeg var veldig mye ute og reiste på forskjellige turneringer og andre ting, så jeg er veldig takknemlig for at de hjalp meg så mye som de gjorde. Hvis ikke hadde jeg blitt spist opp, sier Hovland til Dagsavisen og ler.

Flere av elevene Hovland gikk med i 1997-kullet har hevdet seg internasjonalt i store idretter. Jarl Magnus Riiber er verdens beste kombinertutøver, mens Sturla Holm Lægreid er skiskytterkometen som tok verden med storm sist sesong.

Mange kjente navn på kullet

Også flere andre kullkamerater av Hovland er i verdenstoppen i sin idrett – håndballspiller Magnus Abelvik Rød herjer for tyske Flensburg og er en nøkkelspiller på landslaget, mens Morten Thoresen er en av verdens beste brytere. Også snowboarder Mons Røisland, som er i verdenstoppen, er like gammel som Hovland og gikk i samme kull.

– Det er gøy å se at så mange har gjort det bra fra det kullet. Det var mange talentfulle i 1997-kullet, så det er gøy å kult å se at mange har lyktes, sier Hovland.

Selv husker han dagene på WANG som lange.

– Jeg bodde på Ekeberg og startet 08.00 på skolen, så det var mye bussing frem og tilbake. På vinteren spilte vi i tillegg golf inne på Fornebu, så da hadde jeg med meg skolesekk, gymbag og golfsett på bussen. Det var skikkelig herk, men det soleklart beste alternativet jeg hadde med tanke på å spille golf, minnes Hovland.

Saken fortsetter under videoen

Bare lovord

Utover de som gikk sammen med Hovland har Ada Hegerberg blitt kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller, mens Halvor Egner Granerud var verdens beste skihopper forrige sesong. Også Casper Ruud og Sander Berge har gått på skolen.

– Det var mye bra folk og lærere der som bidrar og sprer suksess. Det er ikke tilfeldig at så mange gjør det bra i forskjellige idretter, mener Norges golfstjerne.

Han har i det hele tatt bare gode ord å si om gamleskolen, selv om det er snart åtte år siden han startet og fem år siden han sluttet.

– Jeg gikk i klasse med golferne og noen andre, og det var veldig kult å få være i et miljø med andre gode utøvere fra andre idretter. Jeg har bare positivt å si om skolen og er veldig fornøyd med de årene jeg hadde der, sier Hovland som i helgen konkurrerer i PGA Championship.

– Jeg føler jeg spiller ganske bra for tiden. Spiller jeg på mitt beste i helgen, har jeg sjanse til å vinne, men det er veldig mange gode spillere med. Det er mye som skal klaffe for å vinne. Man må ta gode valg og «bomme på riktig sted», hvis man kan si det sånn, sier han og ler.

Tror han kan bli best i verden

Kim Røtnes Jensen er fysisk trener for golfspillerne på WANG. Han jobbet ikke på skolen da Hovland gikk der, men har trent nordmannen i en årrekke gjennom Edge Performance. De trente mye kraftøvelser og spesifikke øvelser inn mot golf, både styrke og bevegelighet.

– Viktor har alltid vært en dedikert og motivert utøver. Jeg er ikke overrasket over at han har blitt god. Han presterer på ganske ekstreme nivåer om dagen, sier den tidligere treneren.

– Han var god den gang og (for fem-seks-sju år siden), men han har jo tatt enorme steg. Å være nummer 11 i verden er ganske utrolig. Man ser at han har jobbet mye med det fysiske, legger han til.

Røtnes Jensen mener det er smått utrolig at det har gått så fort med Hovland.

– Den utviklingen han har hatt skjer ikke med alle. Det har gått utrolig fort. «The sky is the limit» for Viktor, som det heter. Han kan bli best i verden, det er det ingen tvil om. Han er så dedikert og seriøs at det er ingenting som stopper han fra å bli best. Det har jeg veldig tro på, avslutter han.

Viktor Hovland slår ut i årets andre majorturnering, PGA Championship, klokken 14.22 torsdag.

Mer fra Dagsavisen