Phillips helten da Liverpool tok nytt steg mot mesterligaen

Midtstopper Nat Phillips var involvert i de avgjørende situasjonene og scoret sitt første mål da Liverpool slo Burnley 3-0 borte og klatret til 4.-plass.

Borteseieren gjør at Jürgen Klopps lag ligger an til likevel å sikre seg mesterligaspill neste sesong, etter en stund å ha virket ute av dansen. Laget er foran Leicester på målforskjellen og ett poeng bak Chelsea på tredjeplass.

Phillips startet angrepet som ga ledelse rett før pause. Han brøt dypt på egen halvdel, nær høyre hjørneflagg, og satte i gang det som ble en flott kontring.

Ballen ble spilt ut på venstre side der Andy Robertson spilte vegg med Sadio Mané, avanserte mot dødlinja og slo skrått ut i feltet til Roberto Firmino, som skjøt inn ledermålet i det 44. minutt.

Tidlig i 2. omgang doblet Phillips ledelsen da Liverpool gjenvant ballen etter et hjørnespark. Robertson og Mané var involvert igjen. Venstrebacken så angriperens smarte løp bak ryggen på en motspiller og spilte ham fram. Mané utfordret Jóhann Berg Gudmundsson og la inn, og Phillips stanget ballen inn.

Reddet på strek

Burnley ville ikke gi seg og truet med å skape ny spenning, men i det 68. minutt reddet Phillips vakkert på streken da Alisson ble slått på et hjørnespark.

Dwight McNeil slo corneren mot lengste stolpe, der James Tarkowski vant i lufta og nikket over keeperen. Midt i mål hadde Phillips beveget seg inn under tverrliggeren, og han nikket ut. Da ballen ble spilt inn igjen, klarerte han en gang til.

– Det var en fysisk veldig tøff kamp, en av de tøffeste hele sesongen, sa Phillips, som gjorde det klart at han satte større pris på redningen på strek enn på scoringen.

Gjorde jobben

– Det er jobben min, å hindre at ballen havner i målet vårt. Om jeg kan score mål også så er det en bonus, men jobben min er å bidra til at vi holder nullen, sa han.

Rett før slutt fastsatte Alexander Oxlade-Chamberlain resultatet etter å ha fintet Charlie Taylor på rumpa og knallet ballen inn. Pasningen kom fra Robertson og var altså involvert i alle målene.

I siste serierunde spiller Liverpool hjemme mot Crystal Palace, og en seier vil være nok om ikke Leicester vinner med minst fire mål mer hjemme mot Tottenham. Chelsea gjester Aston Villa i sin siste kamp.