Sport

Foss mistet andreplassen og ungdomstrøya da Dombrowski vant i Giroen

Amerikanske Joe Dombrowski gikk solo og vant den 4.-etappen i Giro d’Italia. Tobias Foss mistet annenplassen sammenlagt og ungdomstrøyen.

Joseph Lloyd Dombrowski, som er hans fulle navn, er lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE-laget. Etappen var på 186 kilometer og gikk fra Piacenza til Sestola oppe på litt over 1000 meter

– Jeg er fornøyd med dagen. Det var vanskelig å forutse hva som ville skje da vi stakk, men jeg følte meg bra de to siste milene. Jeg klarte å få en avstand til de andre, men ikke nok å overta den rosa trøya, sa Dombrowski.

Hovedfeltet måtte slippe nesten åtte minutter til en utbrytergruppe med 36 kilometer igjen av etappen. Utbryterne var en del av 25 syklister som fikk stikke av gårde tidlig på etappen.

Italiener i rosa

Italienske Alessandro De Marchi tok 2.-plassen på etappen. Han var 13 sekunder bak og overtok den rosa ledertrøyen fra landsmannen Filippo Ganna.

Tobias Foss var sammenlagttoer før etappen, 16 sekunder bak Filippo Ganna. Han måtte slippe inn i den siste stigningen og mistet dermed den hvite ungdomstrøyen. Han måtte taue inn kapteinen George Bennett på Jumbo-Visma-laget og endte på 37.-plass, slått av vinneren med 3.06 minutt.

Foss falt til 31.-plass sammenlagt og er 2.42 bak lederen. Verst for laget var det at Bennett tapte mye. Han er på 34.-plass etter fire etapper.

Sammenlagtfavorittene som Egan Bernal, Simon Yates og Vincenzo Nibali begynte også så vidt å utfordre hverandre i et hovedfelt som ble bare mindre og mindre.