Sport

Knallsterk avslutning sikret ny delt tredjeplass for Hovland

Viktor Hovlands fire birdier på siste dag av PGA-turneringen i Charlotte sikret ham en ny delt tredjeplass.

23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

Hovlands fire birdier og resten på par gjorde at han unngikk bogeyer da det hele skulle avsluttes for nummer elleve på verdensrankingen.

Hovland hadde ett slag opp til 2.-plassen da han var ferdig. Nordiren Rory Mcllroy ledet turneringen med totalt elleve slag under par da Hovland var ferdig og Mcllroy fortsatt hadde to hull igjen å spille.

McIlroy slo seg ut i problemer på det siste hullet, men toputtet for en bogey. Dermed vant han turneringen på ti under par, slaget foran Abraham Ancer på andreplass. Det var McIlroys første turneringsseier siden desember 2019, og hans 19. totalt på PGA-touren.

Viktor Hovland endte på delt tredjeplass med Keith Mitchell, to slag bak nordirske McIlroy som har vunnet Wells Fargo-turneringen to ganger tidligere.

Hovland tok tredjeplassen i sin forrige PGA-turnering i Florida og er i solid form om dagen.