Sport

Foss med knallsterk tredjeplass på åpningstempoen i Giroen da Ganna vant

Tobias Foss leverte en glimrende tempo og ble nummer tre på første etappe i Giro d’Italia. Han var 13 sekunder bak tempovinneren Filippo Ganna.

Den 104. utgaven av Giro d’Italia ble innledet med en tempo på 8,6 kilometer i Torinos gater. Tobias Foss tok femteplassen på tempoen i forrige sesongs Giro fra oktober. Det var hans debut i rittet.

Nordmannen var raskest blant de første startende, og han var i ledelsen i en snau halvtime da han ble straffet av Edoardo Affini. Lagkameraten snek seg tre sekunder foran. Ganna var ytterligere ti sekunder raskere.

Foss var sju sekunder bak ved en av mellomtidene, men det var bare Ganna som var raskere enn ham på den siste halvdelen.

Den regjerende verdensmesteren Ganna ble klokket i mål på 8.48 og hadde 58,69 km/t i snitthastighet. Han var i en klasse for seg og holdt så høy hastighet at han hadde problemer med utgangen av noen krappe svinger underveis.

Det var en tydelig lettet vinner. Italieneren var litt tvilende på formen etter innsatsen i Tour de Romandie nylig, men lørdag viste han klasse.

– Jeg er tilbake og er veldig godt fornøyd, sa Ganna.

Vingrom-syklisten Foss kjører for Jumbo-Visma-laget. Han er eneste norske deltaker i årets Giro.

Søndagens etappe er nesten helt flat. Der vil det være duket for at spurterne skal dominere.