Sport

Norsk håndballutklassing på vei mot EM da Sagosen rundet 600 landslagsmål

De norske håndballgutta slo Italia 37-16 i EM-kvalifiseringen. Det ga puljeseier foran Hviterussland.

Norge ledet 23-9 ved pause. I den første omgangen var Sander Sagosen innblandet i de aller fleste norske scoringene. Han rundet 600 landslagsmål.

– Jeg skal forhåpentlig score noen til. Så jeg skal ikke gi meg med dette, men det er ikke det som står i fokus for meg, sa Sagosen til TV 2.

– Vi fikk ut det vi kan av en slik kamp. Nå gjelder det at alle holder seg friske og raske før forberedelsene til OL starter.

Roger Kjendalen har rekorden med 939 mål for Norge. Han spilte sin siste landskamp i 1998.

Magnus Jøndal ble norsk toppscorer søndag med åtte mål.

Hardt

Norge var EM-klar allerede før søndagens oppgjør, men vant også den tredje og siste av de avsluttende kampene som alle ble spilt i Latvia på grunn av norske innreiserestriksjoner.

EM blir det tredje mesterskapet i løpet av bare tolv måneder for Norge. Det er et brutalt program som startet med Egypt-VM i januar og har Tokyo-OL (juli og august) som mellomstasjon.

Trekningen finner sted 6. mai, og Norge seedes i toppen. De seks gruppene spilles i fem byer: Budapest, Szeged og Debrecen i Ungarn og Bratislava og Košice i Slovakia.

Sluttspillet finner sted i Budapest med finale 30. januar. Der er snart en ny arena med plass til 20.000 tilskuere klar for åpning.


Mer fra Dagsavisen