Sport

Ruud avanserte i München – spiller semifinale senere i dag

Casper Ruud slet seg til seier i den regnavbrutte kvartfinalen mot John Millman i ATP-turneringen i München. Noen få timers hvile venter før semifinalen.

Ruud vant første sett i duellen mot australieren Millman fredag kveld, men deretter måtte kampen stoppes på grunn av nedbør.

Lørdag formiddag kom tennisspillerne i gang igjen på den tyske grusen, og da ble det en relativt rask vei til semifinalen for nordmannen, som er 2.-seedet i turneringen.

Ruud brøt Millmans serve i første game og la grunnlaget der. Han servet så raskt til 2-0-ledelse før han brøt australieren igjen til 3-0.

Så kom det en anelse mer trøbbel for Ruud. Han ble brutt i fjerde game, og i det neste tapte han etter å ha vært én ball unna å vinne.

Favoritt

Ruud servet inn neste game, før Millman gjorde det samme og reduserte til 3-4. Ruud servet raskt inn 5-3-ledelse i neste game, men måtte fortsatt kjempe for seieren. Millman reduserte til 4-5 på egen serve.

I avgjørende game servet Ruud godt nok til å vinne settet og dermed også kampen med 6-3, 6-4. Til sammen varte kampen i halvannen time.

Det norske tennisesset er ranket som nummer 24 i verden, mens Millman er nummer 40. Ruud er den høyeste seedede spilleren som er igjen i München-turneringen, og dermed må han regnes som favoritt til å vinne.

Møter georgier

I semifinalen senere lørdag venter Nikoloz Basilashvili fra Georgia. Også han måtte spille annet sett i kvartfinalen lørdag formiddag, og han vant 6-4, 6-4 over slovaken Norbert Gombos.

Dersom Ruud skulle ta seg til finale, blir det hans fjerde på ATP-nivå. Han har vunnet én tittel fra før.

I den andre semifinalen spiller hjemmehåpet Jan-Lennard Struff (ATP-ranking 44) mot hviterusseren Ilja Ivasjka (107). Ivasjka sjokkerte ved å slå ut tittelforsvarer Alexander Zverev i kvartfinalen.