Sport

Storspill av Casper Ruud – klar for kvartfinale i München: – En god kamp

Tennisproffen Casper Ruud sikret seg plass i kvartfinalen i ATP-turneringen i München ved å slå Pablo Cuevas fra Uruguay i strake sett onsdag.

Kampen endte med sifrene 6-3, 6-2.

Ruud fikk en god start på kampen til tross for litt bry i sitt første servegame, der han tapte de to første poengene. Han brøt deretter direkte til 2-0 før han servet blankt til 3-0.

Nordmannen tok videre hjem settet med 6-3, men hadde to settballer på 5-2 han misbrukte.

I det andre settet brøt nordmannen til både 3-2 og 5-2, og han kunne deretter serve hjem gamet og kampen med 6-2.

– Pablo er en vanskelig motstander, spesielt på grus. Jeg fikk en strålende start, og jeg klarte å holde ledelsen hele veien. Jeg spilte en god kamp, sa Ruud i intervjuet på banen etter kampen, ifølge VG.

Saken fortsetter under videoen

Ser muligheter

Pablo Cuevas fra Uruguay er rangert som nummer 85 i verden, mens Ruud er på 24.-plass. Ruud slo ham 6-3, 7-6 i kvartfinalen til Kitzbühel-turneringen i 2019.

– Jeg synes det ble en bra kamp fra Casper. Han vant de viktige poengene og hadde god kontroll. Han fikk noen enkle game og klarte å bryte ham to ganger. Cuevas er ingen enkelt motstander på grus, sier trener og far Christian Ruud til NTB.

Nordmannen er annenseedet i turneringen i München, der hjemmehåpet Alexander Zverev har vunnet turneringen de siste gangene. Han er toppseedet.

Ruud skal ut mot australske John Millman i neste runde. Millman slo Guido Pella fra Argentina med 4-6, 2-0 etter at sistnevnte måtte trekke seg med skade.

Kvartfinalen spilles fredag.

– Millman er en spiller som har vært rundt 30-40 på rankingene. Casper har helt klart en god sjanse hvis han spiller som han gjorde i dag og som har han gjort i det siste, sier Christian Ruud.

Treneren mente sønnen spilte opp mot til sitt toppnivå på grusen i München.

Mer fra Dagsavisen