trikkeligaen

Grorud gjorde som været; ga oss alt på en dag

(Strømmen - Grorud 2-2). Mens Grorud skinte på matta, falt snøen fra himmelen over Strømmen stadion, da sola titta fram så plutselig Grorud frosne ut. Hverken været eller Grorud klarte helt å bestemme seg for hvilket inntrykk vi skulle sitte igjen med etter lørdagens treningskamp.

Dette er en kommentar. Holdninger og meninger i teksten står for skribentens regning.

Mellom vind, sol og snø leverte Grorud to mål, og solid forsvarsspill – før det rakna litt på slutten borte mot Strømmen i sesongens andre treningskamp.

Som i seriekampen på Strømmen stadion forrige sesong, tok Grorud ledelsen 1-0 i førsteomgang, og da Bjørn Martin Kristensen doblet ledelsen i andre omgang, med sin første scoring for Grorud, var det godvær i Grorud-leiren.

Dessverre var det ikke bare de hyggelige reprisene fra seriemøtet forrige sesong vi fikk. For akkurat som sist scoret Strømmen to, og sørget med det for at oppgjøret til slutt endte 2-2.

Sannsynlig rival

Grorud, som har igjen to treningskamper, KFUM neste helg og FFK helgen etter, hadde trengt en seier mot et lag de etter alle sol-, snø- og vindmerker kommer til å kjempe med på nedre halvdel av 1. divisjonstabellen den kommende sesongen.

Men så lenge førsteelleveren til Grorud var på, så de solide ut. Og kampen mot Strømmen ga absolutt grobunn for ørlite optimisme.

Spesielt det laget leverte i førsteomgang varmet. De var solide defensivt, forsvarte seg godt på det som etter hvert ble et betydelig antall hjørnespark til Strømmen. I tillegg scoret de et glimrende mål. Mye av det defensive spillet leverte de også etter pause, men den store forskjellen var det Grorud gjorde med ball etter hvilen.

Tidvis tålmodige

I første omgang evnet de å være tålmodige, spille av presset til Strømmen, og skaffet seg flere gode muligheter, og tilløp til muligheter. I andre omgang hadde de ikke den samme kvaliteten med ballen i beina.

Nettopp tålmodigheten var noe forrige sesongs Grorud-trener, Eirik Kjønø, nevnte hyppig som suksessfaktor i mange kamper. De trenger ikke jage noe i utgangspunktet. Det er motstanderen som skal få til noe når de møter Grorud.

Og Grorud klarte dette i store deler av lørdagens kamp, spesielt i første omgang. Og da Strømmen ble utålmodige, var Grorud kontante, og angrep hurtig i lengderetningen med suksess.

Kampens høydepunkt var nok 1-0-målet, som kom etter lekkert forarbeid av Preben Mankowitz. Han løste opp med en pasning til Martin Høyland, som satte fart mot målet. I rett øyeblikk slapp han ballen ut til Fabian Ness på venstresiden, som på første berøring dunket ballen flatt gjennom feltet - rett på støvelen til Oscar Aga - som kontant satte ballen i mål.

19.0, 19.5, 19.0.

PS. Aga scoret også mot Mjøndalen.

I tillegg hadde Grorud nok en ball i nettet i første omgang, men det ble annullert for offside. Også en god kontringsmulighet etter et Strømmen-hjørnespark forsvant med offsideflagget til himmels.

Seieren og nullen røk

Men alt i alt så det veldig bra ut for Grorud da lagene tuslet til pause. Etter 5-2-tap for Mjøndalen i den første treningskampen, og med to tøffe treningskamper til før sesongstart var det naturlig å tenke seg at to ting sto høyt på ønskelista til Grorud før denne kampen; vinn, og hold nullen.

Begge deler var inne til pause.

Ved full tid var alt forduftet.

Som alltid i treningskamper kan man forklare mye med at det ble gjort fryktelig mange bytter. Blant annet var den solide, sentrale midtbanen til Grorud, med Martin Høyland og Christos Zafeiris, byttet ut da Strømmen scoret to ganger i løpet av de siste ti minuttene.

Men det svir nok likevel litt at man slapp inn to sene mål. En seier, spesielt mot et lag som Strømmen, kunne hatt mye å si for selvtilliten til Grorud.

Men det er ikke for sent å skaffe seg den. Lørdag om en uke venter KFUM klokka 13.00, lørdagen etter skal de bryne seg på FFK klokka 15.00.