Sport

Også Atlético Madrid og Inter trekker seg

Atlético Madrid og Inter er den sjuende og åttende klubben som trekker seg fra Super League-prosjektet i internasjonal fotball.

Atlético Madrid opplyser om sin beslutning i en pressemelding. Det samme gjør Inter.

Styret i den spanske fotballgiganten Atletico tok avgjørelsen om å trekke seg onsdag morgen.

Fra før har Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal og Chelsea vendt ryggen til superligaen.

– Førstelaget og treneren har uttrykket sin tilfredshet med klubbens avgjørelse, står det i pressemeldingen til Madrid-klubben.

Inter ute

På Inters hjemmeside er det publisert en uttalelse som sier at klubben ikke lenger er en del av prosjektet. Dermed står kun Real Madrid, Barcelona, AC Milan og Juventus igjen av de tolv «grunnleggerklubbene».

Natt til mandag ble prosjektet om Super League kunngjort med tolv av Europas største klubber involvert. Da het det at man ville stifte en eksklusiv utbryterturnering med 20 lag, hvorav 15 av dem skulle være garantert en plass i turneringen hvert år.

Raskt fikk prosjektet kritikk fra supportere, TV-stasjoner, fotballeksperter, andre klubber og Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Sent tirsdag kveld begynte korthuset for alvor å falle sammen da de seks engelske klubbene meldte seg ut.

Dårlige utsikter

Styreformann i Juventus, Andrea Agnelli, erkjente i et intervju med Reuters onsdag at det ikke er realisme i superliga-planene lenger.

Agnelli var en av initiativtakerne til Super League. Han har samtidig ledet Den Europeiske Klubbforeningen (ECA) de siste årene og jobbet med planene om reformer rundt Champions League-konseptet.

Nylig trakk han seg fra det vervet.


Mer fra Dagsavisen