Sport

Utålmodig Kjøll om OL-vaksine: – Ønskelig, men ikke en forutsetning

Idrettspresident Berit Kjøll setter ikke hardt mot hardt, men ser gjerne at alle hennes OL-deltakere er koronavaksinert før de flyr til Tokyo-lekene.

– Mitt ståsted som jeg tidligere har kommunisert, er at vi så langt har fulgt den nasjonale strategien uten å prøve og snike i noen som helst kø. Jeg er krystallklar på at når vi sender våre utøvere til Tokyo, så bør alle ha fått en vaksine, sier idrettspresident Berit Kjøll til NTB.

– Det er ingen forutsetning at våre representanter er vaksinert før de reiser, men det er svært ønskelig om de er det, legger Kjøll til.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har tilbudt alle involverte i OL vaksine som er innkjøpt i Kina. Denne er ikke godkjent for bruk i Norge.

Olympiatoppen har hele tiden sagt at norske utøvere og ledere må vente på tur i den nasjonale vaksinekøen.

Stadig flere nasjonale OL-komiteer har besluttet å vaksinere sine Tokyo-farere, seneste er Polen og Ukraina.

Det er usikkerhet hos mange norske utøvere for tiden. Det sa sommeridrettssjef Marit Breivik i et intervju i Dagbladet.

Løperfenomenet Jakob Ingebrigtsen er bare 20 år gammel, og det er ikke sikkert at han rekker å få vaksine før avreise til OL i midten av juli.

Trenerpappa Gjert sa dette til NTB for en måned siden. – Vi forutsetter en vaksine før vi deltar i OL, men vi vil forholde oss til det offisielle regimet som er godkjent i Norge og ikke hive oss rundt å få en kinesisk vaksine sånn uten videre. Det er også helt uaktuelt for oss å snike i køen på noe vis.