Sport

Ruud imponerer Nadals overmann: – Blir supertøft

Andrej Rublev har aldri tapt for Casper Ruud, men vet det blir vrient å nedkjempe den formsterke nordmannen i lørdagens semifinale i Monte-Carlo Masters.

Russeren ble Ruuds semifinalemotstander etter seieren over gruskongen Rafael Nadal fredag kveld. Han slo den spanske superstjernen med settsifrene 6-2, 4-6, 6-2.

Noen timere tidligere tok Ruud seg videre ved å danke ut italienske Fabio Fognini. Det greide han med seier i to strake sett.

Lørdag skal tennisproffen fra Snarøya opp mot Rublev for fjerde gang. De tre forrige møtene ga russisk jubel, senest i årets Australian Open.

– Han spiller veldig bra tennis. Jeg har kjent ham lenge, og han er en fantastisk spiller. Alle mine kamper mot ham har budt på drama og et høyt tennisnivå, sa Rublev om Ruud etter fredagens råsterke seier i Monaco.

– Det kommer til å bli supertøft. Han vil være i god form nå som han avsluttet sin kamp tidligere enn meg. Vi får se hva som skjer i morgen, men jeg skal prøve å restituere meg så godt som mulig, la han til.

Ruud er rangert som nummer 27 på verdensrankingen, mens Rublev ligger på 8.-plass.

Nadal kom til Monte-Carlo Masters med elleve finaletriumfer i ATP 1000-turneringen, men nok et tilskudd på CV-en skjer ikke i år.