Sport

Cavendish tok sin første seier på tre år – Wærenskjold topp ti

Den britiske sykkelstjernen Mark Cavendish spurtet best og tok sesongens første seier på andre etappe av Tour of Turkey mandag. Søren Wærenskjold ble nummer ti.

Meritterte Cavendish viste tegn til gammel storhet da han la konkurrentene bak seg på oppløpet av den 144,7 kilometer lange etappen med start og mål i byen Konya.

Seieren var 35-åringens første etter at han foran årets sesong signerte for stjernespekkede Deceuninck-Quick-Step. Totalt har sykkelprofilen fra Isle of Man tatt 147 proffseirer i karrieren, men vi må helt tilbake til 2018 for å finne forrige seier.

Det norske Uno-X-laget deltar også i Tyrkia. På søndagens åpningsetappe tok Kristoffer Halvorsen en råsterk annenplass etter å ha blitt slått på målstreken. Mandag var det Søren Wærenskjold som plasserte seg høyest opp på resultatlista.

Mandal-gutten var med i teten da spurten gikk og endte på tiendeplass. Dermed fulgte Wærenskjold opp den sterke innsatsen i World Tour-rittet Schjeldeprijs nylig. Også der satt han med i frontgruppa helt inn til mål.

Belgiske Jasper Philipsen, som vant Schjeldeprijs, fulgte nærmest Cavendish på målstreken mandag. Tredjeplassen gikk til den tyske veteranen André Greipel.

Med seieren overtok også Cavendish sammenlagtledelsen i rittet. Han har samme tid som vinneren av søndagens åpningsetappe, nederlenderen Arvid de Kleijn.