Sport

Hovland får spille videre etter mesterlig opphenting på Augusta-banen

Golfproffen Viktor Hovland så ut til å ryke ut av den prestisjefylte Masters-turneringen i Augusta, men hentet seg inn og klarte cuten med en sterk avslutning.

Hovland klatrer tre plasser etter fredagens runde, og er nå på delt 17.-plass i turneringen på den ærverdige golfbanen.

Hovland endte dagen ett slag under par etter å ha avsluttet kruttsterkt: På de seks siste hullene fikk han tre birdier og en eagle. Det berget videre spill i turneringen, der cuten gikk på tre slag over par. Før de avsluttende fantomhullene var Hovland nettopp tre slag over par.

Høydepunktet kom på hull 15 der nordmannen vartet opp med et superslag som satte ham i posisjon til å få en eagle. Hovland var kald i putten og senket ballen i hullet på slag tre på par fem-hullet.

Også på hull 16 og 17 ble det birdier på nordmannen. Avslutningen rettet opp den dårlige starten. Etter to tidlige birdier ble det bogey både på hull fem og ni, og en dobbeltbogey på hull seks.

Hovland har i det hele tatt levert varierende spill de to første dagene av US Masters. Torsdag åpnet han med et mareritthull tre slag over par, før han også da berget seg inn igjen.

Stjernefall

Verken verdensener Dustin Johnson, Rory McIlroy, Sergio Garcia eller Brooks Koepka klarte cuten i årets US Masters i golf på Augusta-banen.

Det er høyst overraskende at verdensener Johnson forsvant ut før det hele skal avgjøres i årets første Major-turnering. Johnson er til og med regjerende mester i turneringen i Georgia.

Johnson hadde håpet å bli den første siden Tiger Woods i 2002 til å vinne US Masters to ganger på rad.

– Når du må tre-putte på seks hull, så går det ikke. Det slipper du ikke unna med, sa Johnson.

Nordiren Rory McIlroy er også ute av turneringen. US Masters er den eneste Major-turneringen han aldri har vunnet.

Engelskmannen Justin Rose leder an i kampen om den grønne jakken med til sammen sju slag under par etter to runder.