Sport

Håndballgutta fikk knalltøff OL-gruppe: – Vi har litt å revansjere

Norge reiser i sommer til Tokyo med et herrelag i OL-håndballen for første gang siden 1972. Der skal de opp mot marerittmotstander Spania.

Det ble klart i torsdagens trekning. Norge har for første gang med lag i begge klasser.

Slik blir OL-gruppene for menn:

A: Norge, Frankrike, Tyskland, Brasil, Spania, Argentina

B: Danmark (tittelforsvarer), Sverige, Portugal, Japan, Egypt, Bahrain

Det er knalltøff motstand for de norske håndballgutta. Spania er et lag Norge ikke har slått siden 1997. I januar ble det norske laget grundig slått av de spanske europamesterne i VM-kvartfinalen.

– Hele vår gruppe er veldig tøff, men sånn blir det når verdens beste lag er med. Gruppe B er nok litt enklere. Vi føler vi har litt å revansjere mot både Frankrike og Spania. Vi presterte ikke slik vi ønsket mot dem i sist mesterskap (VM i Egypt), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

Kunne velge

Japan kunne velge hvilken gruppe de ønsker å spille i. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) valgte å gi dem den fordelen som OL-vert.

OL-turneringene spilles i tidsrommet 24. juli til 8. august med kamper for hvert kjønn hver annen dag. Herrene starter opp dagen etter OL-åpningen.

Tolv lag i hver klasse er med i Tokyo-lekene. De fire beste nasjonene fra hver pulje går videre til kvartfinalene.

– Det blir viktig å være på fra start. Som regel ønsker man å spille seg god og bli bedre utover i mesterskapet, men denne gangen møter vi tøffe motstandere fra start av. Det blir derfor viktig for oss å ha alle spillerne våre friske og tilgjengelige, sier Berge.

De norske lagene tar seg til Japan i god tid. Foreløpig avreisedato er satt til 12. juli.