Sport

Håndballjentene møter Nederland, Montenegro, Japan, Sør-Korea og Angola i OL

Hergeirsson sier at laget hans skal være med og slåss i tittelkampen. Han er ikke opptatt av at Norge slipper regjerende mester Russland i gruppespillet.

– Det hadde ikke gjort noe om de hadde havnet på vår side, men de blir nok sterke. Samtidig er det med flere lag som har vært gode en stund.

Hvis alt går etter IHFs eget reglement, venter Angola, Montenegro, regjerende verdensmester Nederland og vertsnasjon Japan i de fire øvrige gruppekampene.

– Det blir bare tøffe kamper. Vi fikk bank av Montenegro så sent som for 14 dager siden. I tillegg har kontinentlagene som Angola, Sør-Korea og Japan løftet seg voldsomt de siste årene. Så vet vi at lag løfter seg til OL, som har stor prestisje, sier kvinnenes landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Sør-Korea har en stolt olympisk historie i kvinnehåndball. I 1988 og 1992 ble det asiatiske landet OL-mestere foran nettopp Norge. I tillegg har de tre sølv og én bronse.

I 2016 skuffet sørkoreanerne og røk ut før utslagsrundene. OL er det mesterskapet de alltid satser mest på, og Norge må regne med å få voksen motstand i premierekampen i slutten av juli.

De norske håndballgutta innleder lekene mot Brasil. Deretter skal de opp mot regjerende europamester Spania, Argentina, Tyskland og Frankrike. Norge har ikke slått spanjolene siden 1997.

Et norsk herrelag i håndball er klar for OL for første gang på 49 år.

De norske lagene tar seg til Japan i god tid. Foreløpig avreisedato er satt til 12. juli.

OL-gruppene for kvinner ble slik:

A: Nederland, Montenegro, Norge , Japan, Sør-Korea, Angola

B: Spania, Russland (tittelforsvarer), Ungarn, Sverige, Frankrike, Brasil

Norge har to OL-gull i kvinnehåndball. De kom på rappen i 2008 og 2012, mens det ble bronse i 2016.