Sport

LSK Kvinner-stjerne kommer ikke inn i Norge

LSKs Justine Vanhaevermaet (28) fikk ikke komme inn i Norge igjen etter mesterligaoppgjøret mot Wolfsburg 10. mars. Nå er hun i Belgia mens hun venter på svar.

– Da jeg ble stoppet på grensen, kunne jeg ikke tro det. Jeg var fortvilet siden jeg har både oppholds- og arbeidstillatelse. Forstår at situasjonen i Norge er litt mer alvorlig nå, og at reglene er strengere, sier Vanhaevermaet til Romerikes Blad.

LSK Kvinner fikk hjelp av Norges Fotballforbund til å se på saken for Vanhaevermaet, som ikke er folkeregistrert i Norge. Innreisereglene til Norge ble strammet inn for over en måned siden og rammet den belgiske spilleren.

– Det er en veldig spesiell og fortvilende situasjon for spilleren og klubben, og vi prøvde å bistå. Selv om utlendingsmyndighetenes vurdering teknisk sett er riktig ettersom spilleren ikke hadde registrert permanent bostedsadresse, så er konsekvensene i denne saken åpenbart urimelige og helt utilsiktede, sier direktør i eliteavdelingen i NFF Lise Klaveness til avisen.

Daglig leder May Gulbrandsen i LSK Kvinner opplyser at saken er sendt til Utlendingsdirektoratet for videre behandling.


Mer fra Dagsavisen