Fotball

Hele Mjøndalen-troppen satt i karantene etter positiv koronatest

En spiller i Mjøndalen-troppen har avgitt positiv virustest.

Mjøndalens klubblege Bahram Kiani bekrefter situasjonen overfor NTB.

Den aktuelle spilleren skal ha fått symptomer, og testen som ga positivt resultat, ble avlagt to dager etter at han sist trente med laget.

Klubben opplyser at hele troppen og alle nærkontakter er satt i karantene, samtidig som det blir gjennomført testing av samtlige spillere og nærkontakter i løpet av fredagen.

– Vi gjennomfører test nå i dag på hele troppen, deretter ny test mandag 22. mars. Alle nærkontakter er satt i karantene – og heldigvis står det står bra til med vedkommende som har testet positivt, sier daglig leder André Nevstad i en uttalelse.

Stabæk i bakhodet

Lokale helsemyndigheter er koblet inn og bistår med smittesporing samt kartlegging av personer som skal i smittekarantene.

Ifølge klubblege Kiani viser ingen andre spillere tegn på å være smittet, men det gjennomføres en full testrunde for å begrense eventuell smittespredning.

På spørsmål om man er bekymret for at flere positive prøver kan komme, svarer Kiani:

– Det er vanskelig å si. Ingen har fasiten på dette. Vi har Stabæk i bakhodet, så vi er selvsagt bekymret.

Mjøndalen er den tredje eliteserieklubben som har hatt smittetilfeller den siste tiden. Stabæk har bekreftet 13 positive virusprøver den siste tiden, og tidligere denne uken opplyste Vålerenga at to av deres spillere smittet.

Har treningsnekt

Mjøndalen er en av flere klubber i Eliteserien som i øyeblikket har treningsnekt som følge av at smitteverntiltakene i Viken nylig ble kraftig skjerpet. Klubbens spillere har ikke hatt fellestreninger siden mandag.

Spilleren som er smittet av koronaviruset, avga den positive testen onsdag.

Klubblegen opplyser at de som er satt i karantene, skal være i karantene i ti dager. På dag sju er det imidlertid mulig å teste seg ut av karantenen.

Mjøndalen berget plassen i Eliteserien gjennom kvalifiseringsspill forrige sesong.

Mer fra Dagsavisen