Sport

Oslogutten fikk en smak av OL-drømmen for sju år siden. Nå er han kun to kamper unna å oppfylle den

Tyskland-proffen Magnus Abelvik Rød (23) har alltid drømt om å spille i OL for Norge. Deltakelsen i ungdoms-OL i Nanjing i 2014 ga ham blod på tann.

De norske håndballgutta lader i disse dager opp til OL-kvalifiseringen kommende helg. Der venter kamper mot Sør-Korea, Brasil og Chile. De to beste får OL-billett. Norge har ikke spilt olympisk herrehåndball siden 1972.

Christian Berges mannskap reiste mandag med et chartret fly til Montenegro. Der er korona-smittetallene meget høye, og det norske laget går rett inn i en bobletilværelse i hovedstaden Podgorica.

– Surrealistisk

Høyreiste Magnus Abelvik Rød (2,03 centimeter på sokkelesten) spiller til daglig for Flensburg-Handewitt i tysk topphåndball. Han ser fram til å få spille med flagget på brystet igjen.

– Det er alltid moro å se de andre på laget. Jeg gleder meg til å spille kamper for Norge igjen. Det er noe jeg elsker å gjøre. Jeg gleder meg veldig til å spille kvalifiseringen her nå, innleder 23-åringen.

En OL-deltakelse i Tokyo til sommeren vil bety mye for den tidligere Bækkelaget-spilleren.

– Det er ganske surrealistisk å tenke på at man kanskje kan ha muligheten til å være der selv snart. Jeg fikk en liten forsmak på ungdoms-OL i Nanjing i Kina i 2014. Det var kanskje først da jeg forsto hvor stort OL er, og det var «bare» ungdoms-OL. Så jeg kan bare se for meg at OL er enda større, sier Bundesliga-spilleren.

Brasil-kampen viktigst

23-åringen, som trekker fram Beijing-OL i 2008 som sitt sterkeste olympiske minne så langt, melder seg helt klar til dyst i OL-kvaliken. Han har trøblet litt med en håndskade, men han har den siste tiden spilt for full maskin på klubblaget.

– Du har ikke vært gjennom noe inngrep?

– Nei, ikke noe kirurgisk. Jeg har bare hatt en skinne på hånda for sikkerhets skyld. Jeg er klar nå, forsikrer oslogutten.

Norge-stjernen Sander Sagosen sier følgende til NTB om oppgaven som venter ham, Abelvik Rød og resten av lagkameratene i Montenegro:

– Kampen mot Brasil blir den viktigste og tøffeste. Kampene mot Sør-Korea og Chile skal vi vinne 100 av 100 ganger.

Sør-Korea kommer til kvalifiseringen med et helt nytt lag sammenlignet med det som spilte VM. Sørkoreanerne har ligget i hjemlandet og ladet opp i to måneder med sine beste spillere.

Mer fra Dagsavisen