Sport

Eckhoff vant sprinten i Nove Mesto etter sterk sisterunde

Tiril Eckhoff leverte avslutning det luktet svidd av og sikret seieren på lørdagens sprint i Nove Mesto. Hun har i vinter vunnet hele ni verdenscuprenn.

Eckhoff var rask inn til første skyting, men med en bom gikk hun ut 18 sekunder bak Dorothea Wierer. Med fullt hus på andre skyting og en overlegen sisterunde var det likevel aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

I mål var Eckhoff 9,3 sekunder foran ukrainske Julija Dzjyma. Lisa Vittozzi sikret tredjeplassen.

– I dag var det veldig tøft, og jeg brukte mye tid på skytebanen. Men jeg er veldig stolt, for på den siste stående skytingen brukte jeg tid og fikk ned alle blinkene, sa Eckhoff i seiersintervjuet, ifølge NRK.

– Jeg fikk noen gode sekunderinger, og jeg liker disse løypene veldig godt. Jeg prøvde å gå så teknisk bra som mulig og klarte å vinne, la hun til.

Med seieren tangerte Eckhoff Liv Grete Skjelbreids 22 seirer i verdenscupen. Tora Berger har flest blant norske kvinnelige skiskyttere med sine 28.

Øker sammenlagt

Eckhoff økte dessuten i sammenlagtkampen i verdenscupen. Etter lørdagens triumf har hun henholdsvis 93 og 68 poeng ned til Hanna Öberg og Marte Olsbu Røiseland, som i realiteten er de eneste utfordrere i sammendraget.

Det gjenstår seks individuelle verdenscuprenn denne sesongen.

I sprintcupen har hun 86 poeng ned til Røiseland når to konkurranser gjenstår.

Tett pallkamp

Ingrid Landmark Tandrevold fikk en god start på sprinten. Med fem hvite blinker ga hun seg selv et godt utgangspunkt før ståendeskytingen. Også der ble blinkene en etter en hvite, og Fossum-løperen gikk ut på sisterunden i tet.

Der gikk hun raskt og sikret 6.-plassen.

Marte Olsbu Røiseland gikk ut i ekspressfart og var eneste som gikk raskere enn Eckhoff på førsterunden. Med to bom på første skyting så derimot sjansene for pallplass ut til å være borte.

Med fullt hus på stående og solid fart i sporet var hun likevel bare 3,5 sekunder unna pallplass.

Bom

Ida Lien startet godt lørdag med fullt hus på liggende skyting. På stående pådro hun seg derimot fire strafferunder, men berget plassen på søndagens jaktstart med en 56.-plass.

Karoline Knotten, som pådro seg en runde på begge skytingene, gikk inn til 63.-plass etter en blytung sisterunde. Dermed blir det ingen jaktstart for hennes del.

Ragnhild Femsteinevik fikk det blytungt på liggende. Med fire strafferunder var mye ødelagt allerede da. Til tross for fullt hus på stående ble hun bare nummer 71.