Sport

Endelig fikk Holund sitt første stafettgull

Hans Christer Holund har drømt om å ta stafettgull med Norge siden han ble vraket til OL-stafetten i 2018. Fredag fryktet han en smørebom skulle knuse drømmen.

Norge — Da Holund så lagkamerat Pål Golberg tape og tape på førsteetappen, gikk tankene til de svenske storfavorittene på kvinnestafetten torsdag. Der endte det med full smørebom og sjetteplass.

For Norges – og Holunds – del endte det med stafettgull.

– Det var en spennende stafett, altså. Det skjer jo alltid noe i stafett, sa Holund, som gikk en sterk tredjeetappe og vekslet over halvminuttet foran det russiske laget.

– Vi så dameløpet i går og der var Sverige storfavoritter. Jeg var inne på tanken da jeg så den førsteetappen i dag, men heldigvis fikk vi rettet opp det med skiene, sa VM-vinneren fra 15-kilometeren.

– Jeg skjønte tidlig at vi hadde bommet på skia, det skjønte jeg etter noen minutter, sa Holund.

Det var første gang han gikk stafett for Norge i mesterskap. I 2018 ble han vraket fra OL-stafetten.

– Det er noe jeg har drømt om siden den gang. Det er en stor ære å få gå stafett for Norge. Å ha det med seg på merittlista, sa Holund.

Han var svært skuffet da han ble vraket fra OL-stafetten som også endte i norsk gull. Denne gangen var det lagkameraten i Lyn, Simen Hegstad Krüger, som ble satt på sidelinja etter å ha tatt to sølv tidligere i VM.