Sport

Alle fire norske klare for historisk VM-renn – Lundby beste norske

De fire norske hoppjentene tok seg komfortabelt videre i kvalifiseringen i stor bakke dagen før onsdagens historiske VM-renn.

Europa — Kvalifiseringen i den store Schattenbergbakken i Oberstdorf ble vunnet av suverene Marita Kramer, som hoppet helt ned til 137,5 meter.

Lundby står med sølv i normalbakken, sølv i blandet lagkonkurranse og bronse i lagkonkurransen. Får hun medalje onsdag, blir hun eneste kvinne som reiser hjem fra VM-byen med medalje i alle fire rennene. Lundby hoppet 122,5 meter og havnet på 6.-plass. Hun sto over mandagens treningshopp og har med det kun to hopp før onsdag. Prøvehoppet før kvalifiseringen var på 109 meter.

Fire på fire?

– Det var mye bedring. Jeg løste det mye bedre i kvalifiseringen. Da kan jeg bygge videre på det i morgen, sa Lundby til NTB.

Siden storbakken aldri har vært på programmet i VM for kvinner før, har Lundby muligheten til å opprette en eksklusiv gruppe som eneste kvinne med fire medaljer i fire VM-konkurranser.

– Det hadde selvfølgelig vært kult. Det er ikke noe jeg tenker mye på, men det er jo ekstra motiverende. Det er i hvert fall ingen damer som har klart det før, sa hun.

Imponerte

17 år gamle Thea Minyan Bjørseth imponerte igjen og hoppet 123 meter. Det gjorde at hun beholdt ledelsen helt fram til det gjensto ti hoppere. Juniorverdensmesteren havnet på 8.-plass.

Silje Opseth fikk tyngre forhold, leverte ikke helt det store og kom på 15.-plass.

Anna Odine Strøm fikk det ikke til å stemme og landet på 92 meter. Det holdt til 34.-plass, men det er nok til å være blant de 40 av 51 hoppere som tok seg videre til onsdagens hopprenn i Oberstdorf.