Sport

Vickhoff Lie operert – unngikk alvorlig kneskade

Alpinisten Kajsa Vickhoff Lie fikk gode skadenyheter på sykehuset i Innsbruck mandag. Der deler hun rom med en østerriksk rival som også brakk beinet søndag.

Lie pådro seg brudd i leggbeinet da hun falt stygt i verdenscuprennet i super-G i italienske Val di Fassa søndag. Samme kveld gjennomgikk hun en vellykket operasjon på universitetsklinikken i Innsbruck.

Mandag ble det klart at landslagsalpinisten ikke har pådratt seg noen alvorlig skade utover beinbruddet som holder henne utenfor konkurranse ut resten av 2021. Det opplyste Norges Skiforbund til NTB.

Man fryktet også en lei kneskade for Lie, men 22-åringen slapp unna med et lite brudd der.

Les også: Vickhoff Lie må opereres etter beinbrudd

Takket

– Etter nærmere undersøkelser er det ikke funnet noen leddbåndsskade i kneet, men et lite brudd. Nå venter rehabilitering og opptrening hjemme i Norge, sier landslagslege Marc Strauss.

Han vurderer at Lie er tilbake i trening om cirka seks måneder. Det vil gå ytterligere tre måneder før hun er tilbake i konkurranse.

Mandag takket landslagsalpinisten for støtten hun har fått etter det stygge rundkastet i søndagens renn.

– Takk for alle hyggelige meldinger. Vi er i bedring og holder oss positive, skriver Lie i en melding på Instagram fra sykesengen i Innsbruck.

Les også: Vickhoff Lie til sykehus i helikopter etter stygt fall

Selskap på rommet

Innlegget er ledsaget av et bilde av henne selv og romvenninnen Rosina Schneeberger. Sistnevnte er også toppalpinist og fikk i likhet med Lie et særdeles ublidt møte med super-G-traseen i Val di Fassa søndag

Schneeberger fikk påvist dobbelt beinbrudd etter fallet i Italia, opplyste Det østerrikske skiforbundet dagen derpå. 27-åringens operasjon betegnes også som vellykket.

For Schneeberger kommer søndagens episode i kjølvannet av en annen lei skade. 27-åringen var borte fra alpinsirkuset i nesten tre år fra 2017 til 2020 som følge av kneproblemer.

Nå venter en ny lang pause for den østerrikske jenta.

Les også: Ski-VM 2021, her er fullt program dag for dag