Sport

Én plass opp for Hovland etter solid WGC-turnering

Golfproffen Viktor Hovland storspilte i Florida, og med andreplassen i WGC-turneringen klatrer han også opp til 13. plass på verdensrankingen. Det er én plass opp siden sist.

Etter andreplassen i storturneringen World Golf Championship i helgen, bytter Viktor Hovland plass med Tony Finau og klatrer opp på 13. plassen på verdensrankingen.

– Det var en bra dag. Jeg kom godt i gang med fire under par på de første ni hullene, som gjorde at det i hvert fall ble morsomt på de siste ni hullene. Det var litt surt med de puttene på hull 14, 15 og 16, men ellers spiller jeg veldig bra, sier Viktor Hovland til arrangøren etter turneringen.

Verdensrankingen toppes av amerikanske Dustin Johnson foran spanske Jon Rahm.

Kristoffer Ventura falt én plassering ned til 225.-plassen.

Fra torsdag skal Hovland og Ventura spille PGA-turneringen Arnold Palmer Invitational i Orlando, Florida.

– Svingen har sittet ganske bra nå de siste par månedene, så det gjelder bare å forbedre litt småting fra dag til dag. Jeg har et par driller og en «trackman» jeg kan sette ned og finne ut av hva jeg gjør, så selv om jeg endrer på ting blir det ikke så stor endring fra dag til dag, forteller Hovland og fortsetter:

– Jeg vil si at den litt økte lengden som jeg har fra utslagsstedet har hjulpet veldig mye fra uke til uke. Det gjør at jeg tjener slag på feltet hver uke, i tillegg har jeg rett og slett begynt å chippe og putte litt bedre enn før. Alt har blitt litt bedre, og da er det mulig å være mer stabil fra uke til uke, avslutter golfsensasjonen.

Les også: Hovland delte andreplassen i storturnering – innkasserer flere millioner