Sport

Dønnum skal terpe på frisparkteknikken

Vålerenga-profilen Aron Dønnum vil ta dødballansvaret Bård Finne etterlot da sistnevnte dro til dansk fotball etter 2020-sesongen.

VALLE (Dagsavisen): Finne var kjent for å stå lenge igjen etter VIFs treninger og terpe på faste situasjoner. Etter fjorårsessongen gikk hordalendingen gratis til danske SønderjyskE, noe som betyr at frisparkansvaret i VIF står tomt. Blir det overlatt til Dønnum, Osame Sahraoui, Vidar Örn Kjartansson eller andre?

– Vi får se. Jeg tar i hvert fall straffene. Jeg skal ikke skryte meg selv opp i skyene på frispark, da må jeg øve mer. Men jeg har jo foten til det, sier Dønnum til Dagsavisen.

22-åringen, som nylig uttalte at han ønsker å oppfylle utenlandsdrømmen så fort som mulig, er klar for å ta opp hansken.

– Det er teknikken som må terpes. Bård trente jo veldig mye på det, på frispark. Han var «dritgod». Men kanskje jeg får stå igjen litt og trene mer på det, så jeg kan få meg noen målpoeng der også, poengterer Dønnum smilende.

Oslo 20201222. 
Vålerenga og Bård Finne  jubler etter tredje plass i siste runde i eliteserien 2020 mellom Vålerenga og Start på Intility stadion
Foto: Terje Pedersen / NTB

Bård Finne tok farvel med Vålerenga etter 2020-sesongen. Foto: Terje Pedersen/NTB

Les også: Dønnum om utenlandsplanen: – Har vært klar lenge (+)

Vanskelig

– Hvorfor er det så vanskelig å score på frispark i moderne fotball?

– Jeg vet ikke. Motstander setter jo gjerne en stor gjeng i mur, da. Og så er det kanskje litt det at man gjør det på trening, men så blir det litt ekstra press i kampsituasjon. Så det er litt den pakken der som gjør at man ikke alltid treffer der man skal på foten, sier Vålerenga-profilen.

– Selve ballen har endret seg mye siden David Beckhams og Juninhos dager. Har det noe å si?

– Ja, i hvert fall i Norge. Her bruker man jo den Select-ballen. Det finnes jo bedre baller der ute, synes jeg. Nike-varianter og litt sånne andre som er litt bedre. Men man venner seg til alt, man skal ikke skylde på ballen, svarer Dønnum.

Les også: Bård Finnes VIF-farvel (+)

Skal bli bedre

22-åringen bidro med åtte mål og fem målgivende pasninger i serien i fjor, ifølge Altomfotball.

– Selvfølgelig vil jeg gjøre det enda bedre i år, både for laget og meg selv. Jeg er ikke hundre prosent fornøyd med min sesong i fjor. Det sier seg selv at jeg ønsker å få målpoengene opp, og for laget at vi kanskje klyver en plassering opp. Eller at minstekravet blir å få til noe av det samme som i fjor, sier angrepsspilleren.

Dønnum sa nylig til Dagsavisen at det er interesse rundt ham fra flere hold. I fjor var han i dialog med klubber som tyrkiske Besiktas og italienske Lecce, men uten at en overgang materialiserte seg.

Les også: Valle-returen var akkurat det Kjartansson trengte. Men 2021 kan bli storscorerens siste Vålerenga-år (+)

Mer fra Dagsavisen