Sport

Zuccarellos pasning ga ny seier på overtid

Kampen mellom Minnesota Wild og Los Angeles Kings endte til slutt 4-3 på overtid etter en målgivende pasning fra Mats Zuccarello med få sekunder igjen å spille.

Lagene møttes natt til søndag for andre gang på to dager. Den forrige kampen vant Wild 3-1, men nattens møte ble derimot jevnere.

Wild så ut til å ha kontroll i starten, men LA kjempet seg tilbake i kampen.

Zuccarello har utmerket seg i NHL med flere mål og målgivende pasninger de siste kampene, men det tok tid før 33-åringen utmerket seg i nattens kamp i St. Paul i Minnesota.

Wild i føringen

Joel Eriksson Ek satte kampens første mål og sørget for ledelse til Wild etter 14 minutt spilt av første periode. Tre minutter senere økte Nico Sturm lagets ledelse.

LA Kings hadde 11 skudd på mål i første periode, men det var Wild som fikk best uttelling med sine sju skuddforsøk.

Tidlig i andre periode førte Kirill Kaprizov Wild opp i en tremålsledelse, og Wild så ut til å kunne styre mot en ny seier.

Zuccarello hadde flere skuddforsøk i kampen, blant annet et skudd i tverrliggeren i andre periode og et som ble reddet av Kings' målvakt på tampen av kampen.

Zuccarello sentral

LA Kings kom sterkere tilbake i andre omgang og reduserte ledelsen to ganger.

Den siste perioden så ut til å ende målløs helt til Adrian Kemp scoret Kings' tredje mål tre minutt før kampslutt og dermed sørget for overtid.

Der bidro Zuccarello til å hale seieren i land for Wild. Nordmannen var sentral i oppbyggingen av angrepet og spilte fri Matt Dumba med en nydelig pasning. Dumba var trygg foran mål og scoret seiersmålet i siste sekund.

– Det viste seg at «Zuccy» klarte å finne meg. Han hadde øyne i bakhodet. Jeg vet ikke hvordan han så meg mellom alle de spillerne, sa Dumba etter kampen.

Før nattens kamp hadde Zuccarello tre scoringer og sju målgivende pasninger de foregående fem kampene. Natt til søndag fikk han litt over 18 minutter på isen.