Sport

Linn Svahn ute av det svenske sprintlaget

VM ser ut til å ende med en nedtur for Linn Svahn. Vinterens suverene sprinter er vraket fra det svenske laget som skal gå lagsprint i Oberstdorf søndag.

Svahn kom til VM som stor favoritt, men mislyktes og ble slått ut i kvartfinalen på den innledende sprinten. Lagsprinten får hun ikke gå.

Det ble klart da svenskene lørdag offentliggjorde at laget vil bestå av Maja Dahlqvist og sprintverdensmester Jonna Sundling.

Les også: Her er VM-programmet, dag for dag

En vond skulder etter et fall i Ulricehamn kort tid før VM ser ut til å ha ødelagt mesterskapet for Svahns del.

At sprintesset skulle vrakes ble lekket allerede tidligere lørdag, da Frida Karlsson forsnakket seg og kom med nyheten i sitt intervju etter 15-kilometeren med skibytte.

– Den (lagsprinten) skal jeg følge, og Maja skal ut i hetluften. Hun er revansjlysten, sa Karlsson I et intervju med Aftonbladet.

Lørdagens sølvvinner fra skibyttedistansen er romvenninne med Dahlqvist i VM-byen.

På det norske laget går sølvvinner Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng.

I lagsprinten for menn går Karl-Johan Westberg og Oskar Svensson for Sverige. Der møter de Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes, gutta som tok gull og sølv på den individuelle sprinten.

Reiser hjem

En annen svenske, Calle Halfvarsson dropper resten av ski-VM i Oberstdorf og drar hjem. Svensken måtte bryte tremila i skiathlon lørdag.

Lørdag kveld bekrefter det svenske skiforbundet at Halfvarsson reiser hjem fra VM-byen, melder Expressen.

– Jeg har ikke klart å finne den formen jeg vil ha, og jeg vil heller at mine lagkamerater skal få muligheten i de konkurransene som gjenstår, sier Halfvarsson.

Allerede etter tremila, som han brøt halvveis, sa Halfvarsson at han trolig kom til å reise hjem fra VM og avslutte sesongen.