Sport

Neste norske gullkort: Jarl Magnus Riiber

Jarl Magnus Riiber er i tyske øyne den største norske stjernen i ski-VM.

Det har 23-åringen fra Oslo vest blitt vant til. Kombinert er en større gren i mediene i Tyskland enn i Norge.

Og verdens beste kombinertløper og regjerende mester heter Jarl Magnus Riiber og går for Heming.

Sto over trening

Nå leder han verdenscupen, men et litt kronglete kne og pandemien har gjort ham litt forsiktig. Riiber trår varsomt i VM-byen og sto over onsdagens trening.

– Ting sitter bra, og det gjorde det også på precampen i Oberhof. Jeg har valgt å kopiere opplegget foran tidligere mesterskap, og da velger jeg å gjøre minst mulig foran konkurransene, sa Riiber på onsdagens digitale pressekonferanse.

Fem løpere

Siden Riiber er tittelforsvarer, kan Norge fredag stille med fem løpere på startstreken i VM-rennet i liten bakke og det påfølgende langrennet over 10 kilometer.

Kombinertløperne går langrennsdelen sent på dagen, og det kan bli spesielle forhold i varmen. Mens sprintlangrennene ble framskutt tre timer, har det ikke vært tema å endre på tidene i kombinert. De må jo uansett hoppe først.

– Løypa her har passet meg bra her før, men det blir nok løsere enn jeg skulle ha ønsket. Det må vi bare ta. Normalt sett har vi gode på dette føret, sier Riiber.

Tysk TV har fulgt ham tett og har også vært på besøk hos ham hjemme i Oslo.

Nå handler det om formmessig finpuss foran VMs første øvelse for hans del.

På Pellestova

Høydetrening som hadde vært alternativet tidligere i år ble i år byttet ut med samling på Pellestova i Gudbrandsdalen der Ribber har kjøpt seg leilighet i skieldoradoet.

Riiber har to VM-gull fra Seefeld i 2019 i samlingen (individuelt og lagkonkurranse), og lar seg ikke stresse av rollen som tittelforsvarer.

Om et år skal han jage sitt første OL-gull i Beijing.

Norges lag fredag: Jarl Magnus Riiber, Jens Lurås Oftebro, Jørgen Graabak, Espen Bjørnstad og Espen Andersen.