Ustoppelige Manchester City med 19. strake seier

(Burussia Mönchengladbach - Manchester City 0-2). Manchester City er utilnærmelig for tiden. Borussia fikk i perioder ikke låne ballen da Pep Guardiolas menn vant 2-0 i mesterligaen.

Med seier i bortekampen som på grunn av tyske innreiserestriksjoner ble spilt i Budapest har City ett bein i kvartfinale. Den suverene engelske serielederen er nå ubeseiret i 26 kamper, og de 19 siste er vunnet.

To flotte innlegg fra João Cancelo mot Bernardo Silva ved lengste stolpe punkterte kampen. Første gang nikket Silva i mål etter å ha løpt inn bak forsvaret. Andre gang nikket han inn foran mål, der Gabriel Jesus beinet ballen inn i duell med Matthias Ginter.

City har nå spilt 360 minutter Champions League-fotball på bortebane denne sesongen, uten å slippe inn mål. De tre hjemmelagene i gruppespillet greide til sammen seks avslutninger mellom stengene. Onsdag maktet Borussia Mönchengladbach ett – kampens siste spark på overtid.

City er på vei mot gull i Premier League, er i finale i ligacupen, kvartfinale i FA-cupen og på mer enn god vei til kvartfinale i mesterligaen.

Nådeløs straff

Manchester City dominerte den første omgangen fullstendig, og det tyske «hjemmelaget» var ikke i nærheten av ballkontakt i Premier League-lagets felt, men likevel måtte Pep Guardiolas menn ha hjelp for å score.

En hårreisende tversoverpasning fra Christoph Kramer i det 29. minutt havnet rett i beina på Cancelo like utenfor 16-meteren. Venstrebacken straffet det med et perfekt innlegg mot lengste stolpe. Ballen seilte over luggen på Nico Elvedi og falt ned på hodet til 173 centimeter høye Bernardo Silva, som enkelt kunne styre den i mål.

Med ledelse til Manchester City så det mørkt ut for Gladbach i klubbens første kamp i mesterligaens utslagsrunder noensinne. Ikke bare løp hjemmespillerne for det meste mellom mens City-spillerne trillet ball, de greide ikke å spille seg til noe som lignet på muligheter når de vant den.

Ederson i City-målet var både alene og arbeidsløs, og det ble i sosiale medier fleipet om at han forbrøt seg mot forbudet mot tilskuere.

Scoret etter 17 trekk

Borussia Mönchengladbach sto litt bedre imot i 2. omgang, og Alassane Pléa var nær utligning med et fikst hælspark på innlegg fra Denis Zakaria i det 63. minutt, men ballen gikk rett utenfor lengste stolpe.

Rett etter ble Pléa byttet ut med Marcus Thuram, som skulle jage utligning. I stedet var det Manchester City som doblet ledelsen med et angrep i 17 trekk uten at Gladbach rørte ballen.

Igjen slo Cancelo inn fra venstre, Bernardo Silva nikket ved lengste, og inne i målgården var det Jesus som var mest besluttsom.

Dermed var seieren i boks, og få er i tvil om at Manchester City vil sikre avansementet i returkampen på hjemmebane 16. mars.

Mesterligaen fotball menn onsdag, åttedelsfinaler 1. kamp:

Atalanta (Italia) – Real Madrid (Spania) 0-1, Borussia Mönchengladbach (Tyskland) – Manchester City (England) 0-2 (i Budapest, Ungarn).

Spilt tirsdag: Atlético Madrid (Spania) – Chelsea (England) 0-1 (i Bucuresti, Romania), Lazio (Italia) – Bayern München (Tyskland) 1-4.

Spilt 17/2: Porto (Portugal) – Juventus (Italia) 2-1, Sevilla (Spania) – Borussia Dortmund (Tyskland) 2-3.

Spilt 16/2: Barcelona (Spania) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 1-4, Leipzig (Tyskland) – Liverpool (England) 0-2 (i Budapest, Ungarn).