Sport

Brisbane i Australia nærmere OL-avtale om 2032-lekene

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har valgt Brisbane som foretrukket OL-arrangør i 2032 og innleder forhandlinger med den australske søkeren.

Tirsdag ble det kjent at IOCs utvalgskomité, som er ledet av norske Kristin Kloster Aasen, er mest imponert av Brisbanes søknad. De anbefalte derfor å innlede forhandlinger med Australia, noe IOC nå har fulgt opp.

– De har presentert et veldig avansert konsept for lekene, sier Kloster Aasen ifølge Gamesbids.com.

IOC-president Thomas Bach understreker at det ikke betyr at de andre kandidatene ikke duger. Det har vært interesse fra land som Tyskland, Tyrkia, Russland og Kina for lekene.

– Dette er bare en avgjørelse i favør av en av de interesserte på dette tidspunktet, sa Bach på pressekonferansen der IOC delte nyheten.

Den olympiske komiteen vil gå inn i eksklusive forhandlinger med Brisbane. Det har vært åtte andre nasjoner med i kampen om å få arrangere lekene, men de er ute av kampen hvis Brisbane lever opp til IOCs standarder.

Valget av OL-arrangør ble endret i 2019, og IOC velger nå en foretrukket kandidat som skal gjennom en grundig gransking før IOC-sesjonen offisielt velger arrangør.

Det er ventet at Brisbane allerede seinere i år vil skrive arrangørkontrakt.