Sport

Chelsea vant etter Giroud-perle

Etter en jevn kamp sjansemessig, vartet Olivier Giroud opp med en flott matchvinnerscoring for bortelaget Chelsea i 1-0- seieren over Atlético Madrid i Romania.

Kampen som grunnet reiserestriksjoner ble spilt i Bucuresti bød ikke på så mye fyrverkeri i første omgang annet enn at Mason Mount fikk årets raskeste gule kort i Champions League etter bare 55 sekunder.

Etter 15 minutter smalt det plutselig med to store sjanser, én til hvert av lagene. Først kom Luis Suárez, toppscoreren i La Liga, seg løs på kanten før han slo inn til franskmannen Thomas Lemar, som akkurat ikke klarte å få ballen i mål på bakerste stolpe. Noen få sekunder senere fikk Chelsea rullet opp på kanten, og ballen ble sendt inn mot Timo Werner. Tyskeren var en skostørrelse unna å sende gjestene i føringen.

Resten av omgangen var en stillingskrig der ingen av lagene ga fra seg mye rom og ingen klarte å skape de store sjansene. Lagene gikk målløse av banen etter første omgang.

Les også: Bayern München knuste Lazio i mesterligaen

Akrobatisk scoring

I andre omgang fortsatte stillingskrigen og Chelsea hadde god kontroll på ballen mye av tiden. Atlético, som er kjente for å være gode på å ligge bakpå å ha kontroll, hadde noen få muligheter men det ble aldri til det helt store for «vertene».

Men kontrollen i forsvaret til de spanske ligalederne varte i kun 68 minutter, da Olivier Giroud satte ballen i mål på strålende vis. Ballen ble etter litt kluss i Atlético-forsvaret lagt opp til franskmannen rett innenfor 16-meteren, og han vartet opp med et fint brassespark som overlistet Jan Oblak.

Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk godkjente den tyske dommeren målet som ga Chelsea et bortemål, og sendte Atlético ut på scoringsjakt.

Les også: Leeds klatret til øvre halvdel med 3-0 over Southampton

Maktet ingen sluttspurt

Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

For Atlético betyr tapet at årets formlag i spansk fotball står med tre kamper uten seier.

Returkampen skal spilles i England 17. mars.

Les også: Manchester United hevet seg mot Newcastle og inntok sølvplassen igjen